PNL Neamț: Spitalul Județean Neamț are nevoie de un management profesionist

de | 17/11/2020 | Județean, Comunicate de presă, Politică

Ionel Arsene a făcut prea mult rău pentru a mai putea fi parte a oricărei decizii cu privire la Spitalul Județean de Urgență Neamț. Consecințele deciziilor lui au fost tragice pentru nemțenii care și-au găsit sfârșitul în locul în care ar fi trebuit să fie salvați. Pentru familiile lor. Pentru cadrele medicale rănite. Pentru toți cei care se zbat acum între viață și moarte. Pentru toți locuitorii Neamțului care îl plătesc, din taxele și impozitele lor. Pentru toți aceștia, Ionel Arsene este un călău.

Să-l girăm pe Arsene cu prezența noastră astăzi ar însemna să ne facem parte a unui viitor macabru în care astfel de tragedii se pot întâmpla oricând. Ar însemna să le întoarcem spatele tuturor nemțenilor care știu situația spitalului și cine l-a transformat într-un cimitir pentru oamenii bolnavi. Ar însemna să ne așezăm la masă cu vinovatul moral pentru moartea a 10 oameni. Nu, nu vom face asta. 

Arsene conduce spitalul de 5 ani și, doar în ultimul an, i-a numit manageri ai SJU pe Codruț Munteanu, Alexandru Juncu, Toader Mocanu, Florin Apostoaie, Silviu Verzea și Lucian Micu. Ar fi trebuit să ne consulte atunci când a inventat posturi și concursuri driblând legea pentru a-i oferi recompense în dar domnului Micu (iar Lucian Micu nu este singura slugă a lui Arsene pusă pe poziții cheie și bani grei în acest județ). Dacă ar fi întrebat pe cineva atunci, i-ar fi spus că face o greșeală uriașă numind un om care, după tragedie, spunea pe toate posturile de televiziune că cei care au murit arși “erau oricum în stare gravă”. Domnilor Arsene și Micu, să vă uitați în ochii copiilor și fraților celor care au pierit în explozie și să le spuneți asta! Să le spuneți asta medicilor care au suferit arsuri încercând să-I salveze pe cei “care erau oricum în stare gravă”! Să spuneți asta unei țări întregi care e acum îngrozită de ideea că ar putea ajunge într-o secție de ATI în spitale administrate de călăi roșii, neștiind dacă se mai întorc vreodată acasă. 

SJU Neamț are nevoie de un management profesionist, iar acest lucru se va întâmpla prin deciziile Ministerului Sănătății, în subordinea căruia SJU Neamț va trece. Până și profesorul Alexandru Rafila, deși aflat acum pe listele PSD, o spune clar: cu atâția manageri în ultimul an, practic acest spital NU a fost condus. Planul administrativ pentru SJU Neamț se va face de acum de către Ministerul Sănătății, nu de către Ionel Arsene, care nu mai are niciun cuvânt de spus în fața nimănui în acest județ. 

Domnule Arsene, ați călcat, literalmente, pe cadavre. Pentru funcții, pentru bani, pentru puterea de a înrobi acest județ. Așadar, vă cerem public să demiteți astăzi Președintele Consiliului de Administrație a spitalului, Directorul economic și Directorul de resurse umane. Vă cerem public să puneți la dispoziția presei documentația pentru toate achizițiile făcute de SJU Neamț și Consiliul Județean pentru spital, din 2017 și până în prezent. Și vă cerem public, domnule Arsene, să vă prezentați demisia de onoare din funcția de președinte al Consiliului Județean. 

Pentru că incompetența, corupția, setea de putere și de bani, lipsa de principii și de responsabilitate pentru cei care vă plătesc să vă faceți treaba, toate acestea au ucis 10 oameni în spitalul din Piatra Neamț. Domnule Arsene, dumneavoastră nu mai reprezentați pe nimeni în acest județ. Reprezentați doar dovada vie că, acolo unde domnesc încă soldații și baronii lui Dragnea, românii nu sunt în siguranță. Și dacă nu mor de foame, mor în spitale. 

Reprezentați doar o pată în istoria recentă a județului Neamț și o palmă pe obrazul celor care v-au crezut, vreo clipă, minciunile. 

Reprezentați trecutul sumbru, domnule Arsene, și trebuie să plecați astăzi din fruntea acestui județ de care v-ați bătut joc cu prețul a 10 vieți omenești.

acest articol este un advertorial

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.