Eugen Țapu-Nazare, PNL: „Arsene minte în continuare! Din călău vrea să devină victimă!”

de | 18/11/2020 | Județean, Comunicate de presă, Politică

Încercările lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, de a se detașa de nenorocirea de la Spitalul Județean Neamț, unde 10 oameni au pierit, sunt inimaginabile. Din declarațiile sale din ultimele zile reiese foarte clar că nu-și asumă nicio responsabilitate și că încearcă să arunce vina pentru tragedia produsă, asupra altor decidenți și entități.

În România există 367 de spitale, din care numai 58 sunt în subordinea Ministerului Sănătății. 270 dintre ele, printre care și Spitalul Județean Neamț, sunt subordonate direct autorităților publice locale, care au întreaga responsabilitate, atât administrativă cât și medicală, diferența fiind în subordinea altor ministere, cum ar fi Transporturi și Apărare.

De altfel, într-un răspuns pe care i l-am solicitat fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, colega de partid a lui Ionel Arsene, scrie, negru pe alb, că în cazul Spitalului Județean de Urgență Neamț, ansamblul de competențe și atribuții ale Ministerului Sănătății a fost transferat în anul 2010 către autoritățile publice locale, mai exact în coordonarea lui Arsene.

În concluzie, adevărul este unul singur: Ionel Arsene, în calitatea sa de președinte C.J. Neamț, a numit, conform legii, managerii și consiliile de administrației de la Spitalul Județean Neamț. A avut toate pârghiile în mână, fără ca Ministerul Sănătății să poată interveni. Și tot în calitatea de ”jupân” pe Sănătate, s-a cățărat pe suferința românilor prin investiția megalomanică, inoportună de la Lețcani, acolo unde există serioase suspiciuni de comisioane și șpăgi primite.

Astăzi, nici măcar în ceasul al doisprezecelea nu recunoaște nimic. Continuă cu manipulările și minciunile. Din călău se transformă în victimă. Este atitudinea unui om desprins de realitate, iar singura soluție este să demisioneze din fruntea Consiliului Județean Neamț și să privească în ochi rudele victimelor de la Spitalul Județean Neamț.

– Eugen Țapu-Nazare – Viceliderul Grupului PNL, din Senatul României

Comunicatului de presă i-a fost atașată interpelarea, din 2019 către ministrul Sănătății, Sorina Pintea, depusă de către senatorul Eugen Țapu-Nazare, precum și răspunsul primit, din care reiese foarte clar că atribuțiile privind administrarea Spitalului Județean de Urgență Neamț revin în exclusivitate Consiliului Județean Neamț.

 

Acest articol este un advertorial

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.