Eugen Țapu-Nazare, PNL: “PNL înseamnă progres și dezvoltare, nu consum nesăbuit și risipă”

de | 23/11/2020 | Județean, Comunicate de presă, Politică

Partidul Național Liberal a fost singurul care a avut curajul să treacă România prin cea mai gravă criză de după cel de-Al Doilea Război Mondial și și-a asumat responsabilitatea guvernării.

Desigur, astăzi sunt mulți cei care comentează, mai ales dintre cei care au stat pe margine. Să nu uităm, însă, că, în 2020, într-un an de criză profundă, Guvernul Orban, prin măsurile luate, a asigurat păstrarea locurilor de muncă și susținerea companiilor românești confruntate cu criza.

Una dintre primele măsuri luate a fost să se elimine suprataxarea practicată de PSD. După ce s-a eliminat supraacciza la carburanți, totul s-a regăsit în prețurile de la pompă, dar și în toate prețurile de consum. Așa se face că și inflația a scăzut, de la 5,4 la 2,2%, una dintre cele mai mici din Europa. În aceste condiții, toate majorările de pensii și salarii s-au resimțit în mod real în buzunarele românilor, pentru că nu au fost venituri dublate de inflație, ci au fost creșteri reale.

Astăzi, salariul mediu este mai mare cu 7,6% decât în 2019, pensiile cu 14%, cea mai mare creștere din ultimii 20 ani. Odată ce suprataxarea s-a eliminat, politica fiscală mai relaxată a determinat firmele să-și achite taxele și impozitele la timp, iar din august, la bugetul statului s-au adunat mai mulți bani.

PNL a realizat toate acestea în plină pandemie, cu o majoritate PSD ostilă în Parlament. Oamenii trebuie să înțeleagă că, dacă avem și un guvern și un parlament majoritare PNL, atunci vom reuși să ne punem și mai bine în aplicare politicile noastre, care înseamnă dezvoltare.

PNL a lansat cel mai îndrăzneț plan de investiții, care se va realiza cu cele 80 de miliarde de euro, atrase de la Uniunea Europeană, pentru dezvoltarea României. Guvernul PNL a arătat că vrea să lanseze marile șantiere, cu finanțare europeană, pentru că a atras de trei ori mai multe fonduri europene decât PSD și am obținut aprobarea Comisiei Europene pentru finanțarea marilor proiecte. Administrațiile liberale au arătat deja că pot să transforme cu finanțare europeană mari orașe.

Guvernările PSD, dimpotrivă, au însemnat șapte ani ratați. PSD doar a cheltuit, iar noi am adus o schimbare radicală. În loc de un consum nesăbuit, de risipă, noi venim cu investiții și dezvoltare economică.

România nu-și mai poate permite să irosească alți patru ani alături de PSD – partidul stagnării, partidul trecutului, care a arătat deja că nu știe și nu vrea să folosească fondurile europene. Dacă în 2021 am reveni la modelul învechit al PSD și am rata trendul european al dezvoltării, se vor mări decalajele față de celelalte state UE (care se vor dezvolta cu Planul UE de redresare) și nu vor mai putea fi recuperate.

Oamenii trebuie să înțeleagă că, dacă avem și un guvern și un parlament dominate de PNL, atunci vom reuși să ne punem și mai bine în aplicare politicile noastre, care înseamnă dezvoltare.

Eugen Țapu-Nazare
Viceliderul Grupului PNL, din Senatul României

Acest articol este un advertorial

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.