Senatorul Dan Manoliu: “Avem nevoie de ore de competențe digitale la fiecare curs de calificare”

de | 30/11/2020 | Județean, Comunicate de presă, Politică

         Pandemia ne-a arătat cât de importantă este flexibilitatea profesională. Trebuie să știm să lucrăm de acasă sau să ne adaptăm la un alt program și la o altă interacțiune cu clienții ori colegii. 

         Inclusiv domeniile de activitate au răspuns diferit la criza sanitară. În timp ce anumite sectoare au înregistrat pierderi majore și au trimis oameni în șomaj, în alte sectoare s-a înregistrat o activitate fără sincope sau chiar nevoia de suplimentare a personalului existent. 

         Acestea arată importanța calificării și a reconversiei profesionale în funcție de necesitățile existente pe piața muncii. 

         “Soluția pentru a traversa cu bine criza sanitară și economică actuală o reprezintă recalificarea profesională în raport cu noile condiții și cu schimbările care se preconizează în viitor. Ca senator de Neamț, susțin reconversia profesională reală și utilă: organizarea de cursuri în raport cu cerințele agenților economici și ore cu specialiști în digitalizare la fiecare curs de calificare. Pentru că, indiferent de domeniul de activitate, digitalizarea reprezintă o realitate ce ne înconjoară și care face parte din viața noastră, începând cu folosirea telefoanelor mobile și continuând cu folosirea cardului la cumpărături, efectuarea de plăți online etc. Competențele digitale reprezintă o normalitate pentru majoritatea tinerilor, dar și alte categorii de vârstă trebuie să aibă acces la aceste competențe, dacă statul vrea să le ofere o șansă reală la obținerea unui loc de muncă.” – senator Dan Manoliu, candidat PRO România pentru Senat

         Cursurile de reconversie profesională sunt mai mult decât necesare, dacă ne raportăm la numărul de angajați străini din anumite domenii, cum ar fi construcțiile sau HoReCa. 

         “Sunt sectoare în care meseriașii lipsesc, avem un mare deficit de forță de muncă. Noi vrem să ținem românii acasă și, în același timp, să oferim o perspectivă celor care revin în țară. La acest moment sunt angajați muncitori din Asia, dar ținem românii dincolo de granițe. Toate proiectele de legi pe care vreau să le promovez în viitorul mandat au rezultat ca urmare a discuțiilor cu nemțenii. Dacă oamenii din Neamț vor vota PRO România pe 6 decembrie, vor vota, de fapt, pentru ca proiectele lor să devină realitate.” – senator Dan Manoliu, candidat PRO România pentru Senat

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.