Până pe 23 decembrie elevii vor învăţa online

de | 09/12/2020 | Național, Educație

Dacă unii elevi sau profesori au tras speranţa că în luna decembrie se vor reîntoarce la şcoala „faţă în faţă”, iată că iluziile au fost spulberate prin prelungirea hotărârii, de către guvern, ca şcoala online să continue până pe 23 decembrie, când elevii vor intra în vacanţa de iarnă.

La începutul lunii noiembrie, hotărârea ca şcoala să se desfăşoare online a fost luată pentru 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire, după cum a anunţat la acel moment ministrul educaţiei. Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul ţării până la data de 7 decembrie 2020, precum şi solicitarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, ca măsură de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât aprobarea prelungirii suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în regim online, pentru perioada 09.12.2020-23.12.2020.

Timp de o lună de zile şcoala online s-a desfăşurat pe diferite platforme, însă a fost mai greu pentru elevii care nu au tablete, laptopuri, PC-uri sau telefoane. Prima serie de tablete cu internet inclus a ajuns şi în şcolile din judeţul Neamţ, însă acestea sunt insufuciente pentru a acoperi numărul elevilor care au nevoie de ele pentru a intra online la ore. 

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.