FSLI atrage atenţia MEC că nu există învăţământ liceal profesional, ci învăţământ liceal şi învăţământ profesional

de | 11/12/2020 | Național, Educație

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a trimis joi, 10 decembire, o adresă către Monica Anisie, ministrul educaţiei, prin care,  cităm : vă adresăm rugămintea de a dispune  modificarea art. 7, pct.1 şi pct.3 din Metodologia privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022.

Acest articol 7 prevede constituirea claselor de început în învăţământul liceal profesional, inclusiv dual şi postliceal. FSLI atrage atenţia că nu există învăţământ liceal profesional, ci învăţământ liceal şi învăţământ profesional (componente ale învăţământului secundar superior). Sindicatele solicită şi ca numărul de elevi din aceste clase să fie 24, şi nu 28 aşa cum prevede actuala metodologie. Iată ce motive invocă FSLI pentru modificarea numărului claselor de elevi:

Din păcate, funcţionari din minister au nesocotit propunerile federaţiei noastre, iar, în prezent, avem semnale că, fără modificarea acestei metodologii, în sensul constituirii formaţiunilor de studiu de început în învăţământul liceal, profesional, inclusiv dual şi postliceal din 24 de elevi, se va ajunge la dispariţia unui număr semnificativ de clase de învăţământ liceal şi la supraaglomerarea claselor de ciclu liceal, ceea ce este în totală contradicţie cu situaţia epidemiologică. Nu în ultimul rînd, vor apărea foarte multe restrângeri de activitate, ceea ce va genera nemulţumirea cadrelor didactice titulare.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.