Sfârşit de semestru tot în online

de | 05/01/2021 | Național, Educație

Mai sunt câteva zile până se sfârşeşte vacanţa de iarnă şi mulţi au aşteptat vestea că de pe 11 ianuarie vor merge la şcoală şi nu vor mai face orele online.

Începând cu data de 9 noiembrie 2020, toate şcolile din România au fost închise, iar orele s-au desfăşurat online. Între timp, au fost distribuite şi tablete elevilor care nu deţineau tehnologia necesară pentru a intra pe platformele educaţionale utilizate de şcoală.

Vacanţa de iarnă, care a început pe 23 decembrie 2020, a fost mult aşteptată de toţi şi, mai ales, cu speranţa că pe data de 11 ianuarie 2021 se vor reîntâlni fizic la şcoală. Cu toate că, Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, a declarat la sfârşitul anului că ar fi o posibilitate de redeschidere a şcolilor, etapizat, acest lucru, se pare, că nu se va pune în practică în ultima parte a semestrului I din cauza situaţiei epidemiologice din ţară.

Cel de-al doilea semestru va începe pe data de 8 februarie 2021, iar Ministerul Educaţiei şi Cercetării va lua decizia despre cum se vor face cursurile, în cea de a doua jumătate a lunii ianuarie, una dintre variante fiind ca preşcolarii, clasele primare şi cele din ciclurile terminale de învăţământ să fie primii care se vor reîntoarce în bănci. În aceste ultime săptămâni din semestrul I,  toţi elevii vor susţine teste sumative, la toate disciplinele.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.