Irevocabil: Cheile Bicazului sunt în patrimoniul județului Neamț

de | 13/01/2021 | Județean

Cheile Bicazului sunt parte din patrimoniul județului Neamț. Decizia irevocabilă a instanței dată miercuri, 13 ianuarie, pune capăt unui litigiu care a început în anul 2011. Municipiul Gheorgheni și Județul Harghita au cerut retrasarea hotarului cu județul Neamț prin alipirea Cheilor Bicazului la județul vecin. 

În iunie 2019, după ce dosarul a fost plimbat prin mai multe instanțe, Tribunalul Prahova a dat o hotărâre în favoarea județului Harghita, dar autoritățile județene de la acel moment au avut reacții palide și tardive. 

După decizia instanței de fond, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Ploiești. Între timp, la Neamț, prefect al județului a devenit avocatul George Lazăr, care a făcut din acest proces o prioritate. Astfel că, un an mai târziu, adică în iunie 2020, județul Neamț a avut câștig de cauză la Curtea de Apel Ploiești. 

Nemulțumiți de hotărâre, reprezentanții Municipiului Gheorgheni și ai Județului Harghita au făcut o contestație în anulare. 

Miercuri, 13 ianuarie, această contestație a fost respinsă ca inadmisibilă. Mai mult, judecătorii “obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare.  Irevocabilă.”

“Am câștigat încă o dată procesul Cheile Bicazului! Asta înseamnă să fii patriot, să îți iubești județul și să te bați cu toată priceperea și cu bună credință pentru dreptate și obiectivele de valoare”, a anunțat prefectul George Lazăr, la scurt timp după ce judecătorii au anunțat hotărârea.

Pe lângă preocuparea prefectului Lazăr pentru acest proces trebuie amintită și perseverența primarului comunei Bicaz-Chei, Gheorghe Oniga. Acesta a fost implicat activ în acest proces încă de la început, indiferent dacă a primit sau nu sprijin de la autoritățile județene.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.