Poliţiştii au recuperat un obiect antic de patrimoniu care ar fi fost descoperit în albia râului Siret

de | 13/01/2021 | Local, Actualitate

Un coif corintic din bronz, datat în secolele VI – V î. Hr., susceptibil să aparţină patrimoniului cultural național, a fost descoperit în urma a două percheziții desfășurate marţi, 12 ianuarie, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

În baza investigațiilor desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au efectuat două percheziții, în municipiul Roman și în județul Iași, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt din sit arheologic și tăinuire.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. În urma descinderilor desfășurate în localitatea Alexandru Ioan Cuza din județul Iași, la locuința unui bărbat de 51 de ani, polițiștii au descoperit un coif corintic din bronz, datat după analogii în secolul VI – V î.Hr., susceptibil a fi clasat în patrimoniul cultural național al României. Bunul ar fi fost descoperit de bărbatul în cauză în albia râului Siret.

Acesta a fost ridicat de polițiști, urmând a fi supus unei expertize de specialitate.

La activități au participat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă și criminaliști din cadrul Poliției municipiului Roman.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.