Toți elevii romașcani vor participa fizic la cursuri

de | 05/02/2021 | Local, Educație

Ministerul Educației a publicat vineri rata de infectare în cele 3.181 de localități din România, rată care determină în ce scenariu vor fi încadrate școlile la redeschiderea lor pe 8 februarie.

Orașul Roman se încadrează în scenariul verde, fiind trecut în tabel cu o incidență de 0,95/1.000 de locuitori. Asta presupune că elevii vor participa zilnic la cursuri în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Dintre localitățile limitrofe, Tămășeni și Trifești sunt singurele aflate în scenariul Galben, lucru care înseamnă participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție. Ceilalți elevi vor face școala în sistem on line.

Municipiul Piatra Neamț și orașele Bicaz și Târgu Neamț sunt incluse în scenariul galben, cu incidențe de 2,89, 1,92 și 1,90.

Singura localitate din județul Neamț aflată în scenariul roșu este Moldoveni, cu o incidență de 3,45/1.000 de locuitori. Copiii din Moldoveni vor participa la cursuri doar on line.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.