Ministerul Educaţiei a publicat primele teste de antrenament pentru examenele naţionale

de | 23/02/2021 | Național, Educație

Luni, 22 februarie, a fost publicat primul set de teste de antrenament pentru disciplinele la care elevii din clasele finale ale ciclului gimnazial şi liceal vor susţine examene în această vară. Aceste teste au fost publicate pe site-ul Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului Educaţiei şi au rolul de a obişnui elevii cu structura subiectelor şi cu noile cerinţe.

Elevii claselor a VIII-a vor susţine anul acesta Evaluarea Naţională după noua programă, iar până în acest moment structura lor a fost modificată de două ori. De fapt, primul model de teste pentru clasa a VIII-a a fost publicat la începutul anului şcolar, însă asociaţiile de părinţi au reproşat ministerului că numărul de cerinţe, atât la limba şi literatura română, cât şi la matematică, este prea mare.

Deşi aşteptările au fost mai mari, CNPEE a publicat pe site câte un singur model de test pentru fiecare disciplină de examen, iar baremele vor fi publicate, pe acelaşi site, la sfârşitul acestei săptămâni. În anul şcolar 2019-2020, când România se afla sub stare de urgenţă, Ministerul Educaţiei a publicat aceste teste de antrenament săptămânal.

Chiar dacă, încă din toamna anului trecut, s-au selectat profesori care să fie specializaţi în a evalua şi nota lucrările elevilor după noile tipuri de subiecte, lucrurile s-au amânat, astfel încât de puţin timp s-a dat startul cursurilor de formare în acest sens. 

Testele de antrenament pot fi accesate la adresa https://rocnee.eu/.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.