Pentru că, timp de trei luni, învăţarea s-a desfăşurat online, unii elevi nu au reuşit să participe la ore din diverse motive. Aceștia au posibilitatea de a participa la ore suplimentare, Ministerul Educației anunțând condițiile în care vor avea loc lecțiile suplimentare. Elevii care vor beneficia de orele remediale trebuie să se încadreze în unul din cele trei criterii:
- elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului: listă prezentată de către unitatea de învățământ, pe baza solicitării scrise a părintelui/reprezentantului legal al elevului, care include o declarație pe propria răspundere în acest sens;
- elevii care se află în situație de corigențăla sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau au situația neîncheiată la cel puțin o disciplină: lista elevilor corigenți sau cu situația neîncheiată la sfârșitul semestrului precedent prezentată de către unitatea de învățământ;
- elevii care din alte motive au nevoiede activitate remedială: rezultate școlare/rezultate la evaluarea inițială de la începutul semestrului prezentate de unitatea de învățământ.
Pentru a putea demonstra criteriile de eligibilitate de mai sus, elevii trebui să prezinte „documentele justificative”. După depunerea de către părinţi a solicitărilor scrise în unităţile şcolare, pentru ca elevii să fie înscrişi în acest program, şcolile vor transmite inspectoratelor şcolare datele cu elevii eligibili pentru a participa la Programul național pilot de tip „Școala după școală“, dacă există, precum și date privind opțiunile cu privire la organizarea activităților remediale la nivelul unității de învățământ. Pe 5 martie 2021 inspectoratele școlare stabilesc unitățile de învățământ care vor organiza activități remediale în cadrul Programului național pilot de tip „Școala după școală“, dintre cele care au optat pentru organizarea acestor activități. Aceste ore remediale se pot desfăşura după orele de curs, în weekend sau în vacanţe, bineînţeles dacă părinţii îşi dau acceptul. În cazul în care elvii au cinci absenţe nemotivate într-o lună, aceştia vor fi excluşi din proiect putând fi înlocuiţi cu alţii care se află pe lista de aşteptare şi, bineînţeles, întrunesc condiţiile necesare.
Programul pilot ,,Şcoală după şcoală” ar trebui să înceapă pe data de 8 martie.
0 Comentarii