Judeţul Neamţ este fruntaş la prezenţă în prima probă a simulării la Evaluarea Naţională

de | 29/03/2021 | Educație, Județean

Luni, 29 martie, s-a desfăşurat prima probă a simulării examenului de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a, conform calendarului aprobat de minister şi anume la limba şi literatura română. Elevii au fost prezenţi în clase cel târziu la ora 8.30, având asupra lor doar actul de identitate şi instrumentele de scris.

Faţă de anii trecuţi a fost schimbată structura subiectelor, elevii de clasa a VIII-a din anul şcolar 2020-2021 fiind prima generaţie care a  studiat din clasa pregătitoare după o programă şcolară nouă. Structura subiectelor nu le-a fost străină elevilor deoarece Ministerul Educaţiei a publicat în fiecare săptămână, începând cu data de 22 februarie 2021, câte un test de antrenament astfel încât elevii să se familiarizeze cu cerinţele.

Dacă până anul trecut elevii trebuiau să înveţe anumite tipuri de compuneri pentru a rezolva unii dintre itemi, iată că noutatea subiectelor din acest an se bazează pe originalitate şi creativitate. Unele subiecte prevăd chiar şi alegerea răspunsului corect dintr-o anumită grilă. Subiectul care ar pune elevii în dificultate este cel care cere ca aceştia să asocieze un text dat, la prima vedere, cu unul din textele studiate sau lecturate suplimentar. Cerinţa îi pune pe unii candidaţi în dificultate doar dacă lectura nu face parte din punctele lor tari. La cel de al doilea subiect candidaţii au avut de redactat rezumatul unuia dintre cele două texte date. 

În judeţul Neamţ a fost înregistrată cea mai ridicată rată de participare la nivel naţional la prima probă a simulării, 96,5%, după cum se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. După cum arată incidenţa cazurilor de covid din 26 martie, în judeţul Neamţ, doar comuna Bâra depăşeşte indicele de 6/1000 de locuitori, iar simularea acestui examen se va desfăşura după ieşirea din carantină, dar nu mai târziu de 15 mai. Subiectele vor fi elaborate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Marţi, 30 martie, se va desfăşura simularea probei de matematică. Rezultatele vor fi anunţate fiecărui elev şi părinte pe 16 aprilie, iar în urma acestora cadrele didactice vor întocmi un plan de  măsuri pentru a îmbunătăţi rezultatele de la examenele din luna iunie.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.