Timp de trei săptămâni, comuna Bîra a fost, probabil, cea mai păzită localitate din județ

de | 02/04/2021 | Rural, Social

Timp de 21 de zile, peste 400 de jandarmi și polițiști au acționat pe raza comunei Bîra. 2.837 de persoane au fost legitimate, 2.153 de mijloace de transport verificate, 26 de avertismente și 10 amenzi aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală dar și în contextul constatării altor fapte antisociale, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Neamț.

În sprijinul jandarmilor și polițiștilor nemțeni au participat și efective de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun”  Bacău.

 Având în vedere instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Bîra, în perioada 12 – 26 martie și prelungirea acesteia până la data de 2 aprilie, ora 07.00, pe parcursul celor 21 de zile, Jandarmeriei Neamț i-a revenit misiunea de coordonare a forțelor de ordine pentru asigurarea ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități, specifice carantinei.

 Au fost legitimate 2.837 de persoane și verificate un număr de 2.153 de mijloace de transport. Majoritatea cetățenilor au dat dovadă de responsabilitate și au fost parte a efortului comun, însă au fost și situații în care, lipsa de responsabilitate, refuzul de a coopera și încălcarea prevederilor legale nu au putut fi trecute cu vederea. Pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție sanitară în spațiul public au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, dintre care 26 de avertismente și 4 amenzi în valoare de 2.000 de lei, iar 6 amenzi în valoare de 3.000 de lei au fost aplicate pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și consum de băuturi alcoolice în locurile publice.   

În continuare, facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară individuale dar și colective, pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

comunicat de presă Jandarmeria Neamț

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.