Pandemia şi-a pus amprenta şi peste şahiştii de la CSM Roman

de | 08/04/2021 | Sport, Local

Micii şahişti de la  Clubul Sportiv Municipal Roman şi-au reluat activitatea după aproape opt luni de pauză. 20 de copii sunt antrenaţi în fiecare marţi şi joi de către profesorul de educaţie fizică şi sport Cătălin Artene, cunoscut pasionat de şah şi care se dedică de mai mulţi ani acestui sport. Cel mai mic şahist de la CSM Roman are doar cinci ani şi jumătate.

Pandemia ne-a obligat să luăm o pauză, aşa că, anul trecut, în primăvară, s-a decis să se întrerupă activitatea şahiştilor. În 2021, la început de an, am făcut o preselecţie. Astfel, avem două grupe de câte zece copii, una de începători şi una de avansaţi intermediari. Cel mai mic membru este în vârstă de cinci ani şi jumătate, iar cel mai mare are 15 ani. Majoritatea copiilor sunt de la Şcoala Gimnazială ,,Vasile Alecsandri” din Roman. Am reluat activitatea în condiţii de siguranţă. Copiii au înşeles că trebuie să păstreze distanţarea, iar CSM Roman ne-a pus la dispoziţie toate materialele pentru a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

prof. Cătălin Artene, antrenor şah CSM Roman

La începutul lunii aprilie, şahiştii romaşcani au participat şi la o primă competiţie din acest an, la Iași. CSM Roman a participat cu o echipă formată din opt sportivi. Din păcate, nu s-a reuşit câştigarea unui loc pe podium. 

Am participat, la Iaşi, la Cupa Academiei de Șah Cotnari – ediția a X-a, cu şase începători şi doi şahişti avansaţi. Rezultatele au fost mulţumitoare, având în vedere că echipa a fost formată, în majoritate, de şahişti începători, la prima competiţie. Din păcate nu am reuşit să urcăm pe podium. Avem însă copii cu potenţial şi suntem încrezători că prin antrenament putem să obţinem rezultate frumoase pe viitor. Ne-am dori să organizăm şi la Roman turnee de şah. Dacă situaţia epidemiologică ne va permite, poate vom reuşi să organizăm Cupa Copilului la Şah, pe 1 iunie.

prof. Cătălin Artene, antrenor şah CSM Roman

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.