Exemplu de transparență la Primăria Gherăești

de | 20/04/2021 | Rural, Administrație

Un exemplu de transparență în administrația publică a venit, luni, 20 aprilie, de la Primăria Gherărești. Pe adresa redacției a fost trimisă o informare referitoare la două posturi de inspector care au fost scoase la concurs de Primăria Gherăești.

În email se precizează  că informarea a fost trimisă “în folosul celor care se află în căutarea unui loc de muncă”.

Este pentru prima dată, în ultimii ani, când o primărie din zona Romanului trimite din proprie inițiativă informări presei cu posturile vacante, în speranța că la concursurile de angajare se vor prezenta cât mai mulți candidați pregătiți.

O astfel de atitudine este specifică firmelor din mediul privat, care au un interes real de a găsi cei mai buni angajați. În sistemul bugetar, însă, posturile vacante se publică, de regulă, doar pe platformele în care este obligatoriu acest lucru și reprezentanții administrațiilor locale nu fac niciun efort suplimentar pentru a aduce la cunoștința publicului larg existența oportunităților de angajare; de unde și suspiciunile cu privire la persoanele care ajung să ocupe respectivele posturi. 

Cele două posturi vacante în cadrul Primăriei Gherăești sunt: 

Inspector asistent cadastru (click aici pentru mai multe detalii);

Inspector superior urbanism (click aici pentru mai multe detalii).

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.