Profesoara Sorina Danciu a plecat printre stele

de | 23/04/2021 | Educație, Local

Profesoara de limba engleză, Sorina Mihaela Danciu, a plecat către îngeri în noaptea de 22 aprilie. Sorina Danciu a fost alături colectivului şi elevilor Colegiului Naţional „Roman Vodă” din anul 1993; a fost dedicată profesiei sale și, totodată, elevilor, cărora le-a fost un model. S-a implicat în numeroase proiecte şi a schimbat mentalitatea învăţământului romașcan din anii de după revoluţie.  Din păcate, a pierdut bătălia, dusă timp de câţiva ani, cu o boală nemiloasă.

Pe pagina CNRV a fost postat un elogiu adus celei care a fost profesor Sorina Mihaela Danciu; sute de elevi care au auzit trista veste au transmis mesaje de condoleanțe pentru familia celei care le-a fost mai mult decât un profesor și care le-a șlefuit o parte din drumul de mai târziu în viață.

Om al școlii prin structură, găsind în meseria de profesor o mare șansă de a se adresa celorlalți, a căutat să lege orașul de atmosfera educațională, implicând adulții în proiecte caritabile – Balul de Cristal din iarna anului 1999 sau prin conducerea, pentru o perioadă de timp, a Școlii Hoteliere din Roman. Elevilor care veneau la PTP le-a deschis inima, prin activități de voluntariat, către copiii cu cerințe speciale, punți de comunicare afectivă și de înțelegere a nevoilor celuilalt.

-mesaj al Colegiului Național „Roman Vodă”

Drum lin printre stele, Sorina Mihaela Danciu! 

sorina danciu

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.