Toate școlile din Roman se redeschid în Scenariul 1

de | 04/05/2021 | Local, Educație, Rural

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a decis care sunt scenariile după care se vor redeschide școlile din județ.

Astfel, toate școlile din Roman se vor redeschide în Scenariul 1, adică toți elevii vor fi prezenți fizic la școală.

Și în multe din comunele limitrofe orașului Roman școlile se redeschid în Scenariul 1, excepție fiind Nisiporești, Pildești, Rediu, Săbăoani, Secuieni, Stănița, Trifești și Valea Ursului unde se va aplica Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Din cele 323 școli din județ, 200 se vor redeschide în Scenariul 1 și 123 în Scenariul 2.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.