Accidente din cauza consumului de alcool

de | 10/04/2018 | Actualitate, Local

Un bărbat din Sagna a uitat de regulile de circulație și, după ce sâmbătă după-amiază s-a cinstit cu alcool, a plecat la plimbare; dar nu pe jos, ci pe un scuter. Bărbatul de 36 de ani nu a ajuns prea departe pentru că, din cauza consumului de alcool, a părăsit partea carosabilă şi a căzut, lovindu-se cu capul de un pod din beton.

La fața locului au fost chemați atât cadrele medicale, cât și polițiștii. Conducătorul mopedului a fost preluat și transportat la spitalul din Roman în vederea acordării de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost testat alcooltest, rezultând o concentraţie de peste de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere,  iar mopedul pe care îl conducea nu era înregistrat.

În cauză continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

La aceeași dată, poliţiștii rutieri din Roman s-au deplasat la un accident soldat cu vătămarea corporală a unui pieton. Din primele cercetări efectuate a reieșit că o femeie de 36 de ani, din Cordun, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, a surprins şi accidentat cu partea din faţă dreapta a autoturismului un bărbat de 57 de ani, din Roman, care s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Roman, pentru îngrijiri medicale. Atât conducătoarea auto cât și pietonul au fost testați alcooltest, în cazul
bărbatului rezultatul fiind pozitiv. Cercetările sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă.

În noaptea de Înviere, în jurul orei 3.00, pe strada Tineretului din Roman, poliţiștii rutieri au depistat în trafic o femeie de 35 de ani, care conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere, iar aceasta este cercetată pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.