Video: Concert de colinde la Cotu-Vameș

de | 22/12/2019 | Actualitate, Rural

A devenit deja o tradiție ca, înaintea Crăciunului, biserica „Înălțarea Domnului” să găzduiască un concert de colinde, prin grija preoților Sînică Palade (preot paroh) și Vasile Iancu (preot slujitor). Și anul acesta sătenii au umplut biserica, au aplaudat și au cântat în timpul concertului ce a durat aproape două ore.

Pentru început au colindat copii din Cotu-Vameș și Horia, urmați de corul „Privighetorile Zeletinului” din Podu Turcului (jud. Bacău) conduși de profesorul Nicolae Popa. „Privighetorile Zeletinului” este un ansamblu folcloric cu peste 40 de ani de existență, care a concertat în toată lumea și care a înregistrat două albume audio ce sunt disponibile pentru download aici. Concertul a fost încheiat de Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” din Roman.

Cor de copii din Cotu-Vameș și Horia
Corul „Privighetorile Zeletinului”
Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” din Roman

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.