Plan roșu de intervenție: accident cu nouă victime la Poienari

de | 23/12/2019 | Actualitate, Rural

UPDATE: din primele cercetări ale poliției rezultă că neadaptarea vitezei ar fi cauza accidentului.

„La data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 D, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor 7.
Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un tânăr de 29 de ani, din Vaslui, conducea un autoturism pe DN 15 D, în localitatea Poienari, din direcția Roman-Vaslui, într-o succesiune de curbe, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și intrând într-o lizieră aflată pe partea dreaptă a direcției sale de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un copac. În urma impactului a rezultat decesul a doi bărbați de 40, respectiv 41 de ani și rănirea a 7 persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 51 de ani, toți din județul Vaslui, pasageri în același autoturism.
Victimele au fost preluate și transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.”

IPJ Neamț

Nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 51 de ani, care veneau de la Londra și voiau să ajungă acasă, în județul Vaslui, pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu cei dragi, și-au întrerupt călătoria în mod nedorit în localitatea Poienari, pe DN 15D. Din motive încă nestabilite, microbuzul în care se aflau cele nouă persoane a părăsit partea carosabilă și a intrat în niște copaci de pe marginea drumului. 

Din cauza numărului de victime, la nivelul judetului a fost pus in aplicare Planul rosu de interventie. La fața locului s-au deplasat: 1 ofițer și 22 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea, trei ambulanțe SMURD, iar de la Serviciul de Ambulanță s-au deplasat patru echipaje.

Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au găsit trei persoane scoase din microbuz de alți participanți la trafic – care au oprit să sune la numărul de urgență 112 și să dea o mână de ajutor -, alți trei ocupanți au fost extrași de primele forțe ajunse – de la Detașamentul de Pompieri Roman, punctul de lucru Poienari – iar alți trei bărbați erau încarcerați.

Din păcate, pentru doi dintre ocupanții autovehiculului, salvatorii nu au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul. 

Celelalte șapte victime au fost transportate la Spitalul Municipal de Urgență Roman, în jurul orei 3.00, cu traumatisme și policontuzii. Dintre cei șapte care au ajuns la spital, pentru un bărbat de 40 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, hematom intracranian, s-au făcut demersuri pentru a fi transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iași. Un alt bărbat, de 34 de ani, a fost adus cu policontuzii, traumatism cranio-facial(TCF) și traumatism cranio-cerebral (TCC) cu pierderea cunoștinței, contuzie cranio-crebrala. A fost supus mai multor investigații, inclusiv invesitgație CT (computer tomograf) abdominal, bazin și gamba dreaptă.

La ora 3.27, Planul roșu a fost suspendat deoarece toate victimele au ajuns la spital, erau în curs de  investigații și primeau îngrijiri medicale de specialitate. 

Polițiștii vor trebui acum să stabilească din ce motiv a avut loc accidetnul. Conducătorul auto a scăpat, aparent, fără a fi rănit foarte grav, astfel că va putea să declare oamenilor legii ce s-a întâmplat. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.