Sponsorizare de aproape 300.000 de lei pentru Spitalul Roman

de | 24/12/2019 | Sănătate, Social

Spitalul Municipal de Urgență Roman a primit aparatură medicală în valoare de aproximatv 53.000 de euro. Investiția nu vine de la instituții de stat, ci din zona privată: firmele din cadrul grupului de firme Marcel au făcut o sponsorizare cumulată de 277.000 de lei. 

Este al doilea na consecutiv când firma Marcel, reprezentată de Veronica și Marcel Iacob dăruiesc din inimă aparatură Spitalului Roman. În acest an este vorba despre videoendoscop cu turn, un electrocauter pentru endoscopie și nefroureteroscop flexibil pentru urologie și un test de efort pentru cardiologie. Anul trecut am primit un ecograf ultraperformant.

dr. Maria Andrici, manager general Spitalul Municipal de Urgență Roman

Ne bucurăm că în acești doi ani am reușit să acoperim anumite nevoi pe care spitalul le avea și care au venit poate mai repede decât dacă s-ar fi așteptat procedură de achiziții prin bugetul de stat. Ne bucurăm că reușim să facem acestea pentru comunitatea în care noi activăm și de care beneficiază atât locuitorii orașului Roman, cât și majoritatea clienților pe care îi avem. Chiar noi, la rândul nostru, suntem pacienți ai acestui spital: eu, soția, am fost operați în acest spital, Părinții, dacă au o urgență, imediat ajung aici, angajații noștri, la fel. Încercăm, pe cât posibil, în fiecare an să venim cu ceva nou. Anul acesta ne-am pregătit mai intensiv decât anul precedent, mărind un pic costul sponsorizării. Sper că sponsorizarea să contribuie la creșterea actului medical și la încrederea pacienților în acest spital. Noi avem încredere în el, trebuie și voi să aveți

Edward Iacob, director de operațiuni grup de firme Marcel

Până la sfârșitul anului, agenții economici care plătesc impozit pe profit au posibilitatea de a direcționa 20% din valoarea acestuia către asociații, fundații sau instituții sub formă de contracte de sponsorizare, fără ca acest lucru să însemne un efort financiar suplimentar.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.