Stare de incompatibilitate pentru Petrică Căpraru

de | 14/04/2016 | Fără categorie

Fostul consilier local Petrică Căpraru apare pe o nouă listă cu incompatibilități a Agenției Naționale de Integritate (ANI).

ANI consideră că Petrică Căpraru „s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitãrii mandatului de consilier local, S.C. THEBA COMP S.R.L. (societate comercialã la care persoana evaluatã deține împreunã cu soția sa, calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat contracte comerciale de furnizare produse cu Primãria municipiului Roman, în temeiul cãrora societatea comercialã a încasat suma totalã de 97.534,60 lei. Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 90 alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.”

”Am primit o scrisoare pentru că fiind consilier local, carmangeriile mele aveau contract cu grădinița nu știu care; au cumpărat carne de la mine, au cumpărat niște echipamente de protecție de la mine și m-au găsit în incompatibilitate. Ceea ce nu cred că este incompatibilitate, eu nu am semnat niciun document să cumpere de la mine, nu am votat în Consiliul Local. Nu pot să alung clienții de la magazin că sunt consilier și trebuie să-i resping. Să-i trimit la Bacău? Eu aveam aceste contracte înainte de a devein consilier local”, a declarat Petrică Căpraru.

pe noua listă făcută publică de ANI mai apar și alți aleși locali din județul neamț:

  • Vasile Puică, viceprimar al comunei Borlești, „conflict de interese administrativ: în perioada exercitãrii mandatului de consilier local (2012 – 2016) a participat la data de 28 noiembrie 2013 la deliberarea și adoptarea Hotãrârii Consiliului local al comunei Borlești privind schimbarea din funcție a viceprimarului și alegerea sa în funcția de viceprimar. Persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 77, alin. (1) ºi (2) din Legea 393/2004.”
  • Mihai Iliescu,Consilier local al comunei Agapia, „conflict de interese administrativ: în perioada exercitãrii mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotãrâri a Consiliului local al comunei Agapia privind arendarea pãșunilor; ulterior adoptãrii acestei hotãrâri, soția persoanei evaluate a încheiat un contract de arendã cu Primãria comunei Agapia (durata închirierii fiind de 5 ani); persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. a), art. 77, alin. (1) ºi (2) din Legea 393/2004.”
  • Gheorghe Vântu, Consilier local în Cadrul Consiliului Local Agapia, „conflict de interese administrativ: în perioada exercitãrii mandatului de consilier local a votat pentru adoptarea a douã Hotãrâri ale Consiliului Local Agapia privind închirierea pãșunii comunale Agapia, ulterior fiind încheiate douã contracte de concesiune între Primãria Agapia și Asociația Crescãtorilor de Animale Rachitis Agapia – Neamț, în cadrul cãreia VÎNTU GHEORGHE deþine calitatea de asociat; persoana evaluatã a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. f) ºi art. 77, alin. (1) ºi (2) din Legea 393/2004.”

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

1 Comentariu

  1. doru

    Stai linistit d-nule Petrica…ce sa le faci si ce sa le zici??? Astea sunt persoane invidioase care va critica. Asa isi castiga si ei painea… Mancand si mestecand in gol.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.