Condamnată pentru că și-a înjunghiat fiica de trei ani

de | 20/04/2016 | Fără categorie

O femeie care nu se poate numi mamă, deși a născut doi copii, a fost condamnată miercuri, 20 aprilie, de magistrații Judecătoriei Roman pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și loviri sau alte violențe.

Femeia, de loc din Stănița, a ajuns în fața justiției pentru fapte care au avut loc în urmă cu doi ani. Atunci, aceasta și-a înjunghiat fiica și l-a bătut pe fiul ei. La acea vreme, copila avea doar trei ani, iar fratele ei avea șase ani. Modul în care femeia se purta cu proprii copii este greu de descris și de înțeles pentru multă lume, iar singura alinare a copiilor a fost bunica, care a încercat să înlocuiască iubirea de mamă de care cei doi minori nu au avut parte.

Măndița Păduraru a fost condamnată la trei ani și patru luni de închisoare și i s-a interzis să exercite drepturile părintești pentru o perioadă de trei ani. Deiciza Judecătoriei Roman nu este definitivă. Este posibil ca femeia să nu meargă prea curând la închisoare nici dacă o condamnare cu executare va rămâne definitivă, fiindcă ea este din nou însărcinată și va naște în curând.

Cazul revoltător al celor doi copii nu este singular. În 2015, specialiștii Serviciului de Prevenire și Intervenție Rapidă în Cazuri de Abuz, Neglijare, Exploatare din cadrul DGASPC Neamț au instrumentat 650 de cazuri de abuz asupra copiilor. Numărul sesizărilor primite a fost în creștere comparativ cu 2014, cînd au fost 611 cazuri de maltratare a copiilor. Au fost peste 200 de cazuri de neglijare, 100 de cazuri de abuz emoțional, peste 50 de situații de abuz fizic, precum și 30 de cazuri de abuz sexual.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.