Comunicat de presă: Susținerea și reîntregirea familiilor, în centrul atenției echipei PNL Neamț

de | 30/05/2016 | Politică

Familia se bucură de o cotă ridicată de încredere din partea românilor este concluzia unui studiu recent realizat de IRES. Mai exact, pentru 9 din 10 români, familia este foarte importantă, iar 70% au foarte multă încredere în familie. Dincolo de aceste date, relevante de altfel, care arată din punct de vedere sociologic o realitate a societății românești, politicile liberale au avut de-a lungul ultimilor 26 de ani, în centru, măsuri pentru susținerea familiei.  Cea mai recentă este proiectul de lege, care intră în vigoare în data de 1 iulie, prin care indemnizaţia pentru creşterea bebeluşului va fi calculată  din 85% din veniturile părintelui, indiferent de suma câştigată de acesta, timp de doi ani. Totodată, liberalii sunt preocupați că în ultimii 25 de ani, populația României a scăzut cu peste trei milioane de locuitori, de aceea vor propune spre dezbatere publică o serie de măsuri care ar trebui să le încurajeze pe „familiile active” să crească natalitatea. Să nu uităm că tot liberalii sunt cei care au reușit să dubleze alocațiile pentru copii, prin introducerea unui amendament în acest sens în 2015. Familia este importantă pentru echipa liberală, de aceea președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, în activitatea lui parlamentară a fost printre deputații care s-au luptat pentru promulgarea legii  privind exercitarea profesiei de bonă, ca astfel copiii noștri să aibă parte de o îngrijire individualizată şi personalizată,  dacă părinții decid să continuie să fie activi pe piața muncii. De aceea în programul Neamț 2020 echipa liberală a inclus proiecte care să ducă la dezvoltarea județului, care implicit va duce la creșterea nivelului de trai pentru noi și copiii noștri. Toate proiectele de lege care se pregătesc pleacă de la realitățile pe care liberalii le-au văzut în satele, comunele și orașele din România.

”Dincolo de a fi primar sunt un familist convins. Așa că și în activitatea didactică și cea administrativă am făcut tot ce mi-a stat în putere să sprijin dezvoltarea familiei. Și eu îmi doresc ca Romanul și județul Neamț să își aducă înapoi nemțenii care au plecat peste hotare, pentru că ne vom strădui ca la întoarcere să găsească toate condițiile pentru o viață îndestulată și prosperă”, a declarat primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu.

Natalitatea scade, iar familiile sunt despărțite pentru că mulți au fost obligați să plece prin afară, pentru a putea să trăiască decent. Echipa PNL Neamț nu mai vrea să asiste nepăsătoare la acest fenomen trist, în care bunicii au grijă de nepoți, iar părinții muncesc din greu în străinătate.

”M-am alăturat echipei domnului președinte Mugur Cozmanciuc pentru că am observat că s-au preocupat de soarta familiilor. A fost mai degrabă o alegere naturală, luând în considerare că în activitatea mea didactică am descoperit care sunt nevoile copiilor și ale părinților. Așa că m-am implicat pentru a găsi soluții în vederea susținerii familiilor din Neamț. Îmi doresc mult, după ce nemțenii ne vor acorda votul pe 5 iunie, să implementăm proiectele pe care le-am pregătit ca să nu mai vedem copii triști, cărora li se citește dorul pe chip, pentru că le-au plecat părinții departe. Noi vrem prosperitate pentru toți nemțenii”, a declarat Gabriela Banu președinta OFL Neamț, candidată pe lista CJ a PNL Neamț.

Prin proiectele de dezvoltare pe care le-au pregătit, liberalii vor să aducă prosperitate pentru nemțeni, să reunească familiile, ca toți nemțenii să muncim la noi în județ, pentru că este unul binecuvântat cu resurse, dar care nu au fost suficient exploatate. Oamenii sunt cei mai importanți, de aceea echipa PNL le cere sprijinul în data de 5 iunie pentru ca în următorii ani să ducă la îndeplinire una dintre cele mai arzătoare dorințe: să reîntregească familiile, să le ofere condiții prospere de trai, ca să se poată bucura de valori, credință și tradiții la ei acasă, nu să plângă de dor peste hotare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.