Roman – un oraș sigur și durabil pentru tineri

de | 02/06/2016 | Politică

Una din problemele pe care mi le-au prezentat oamenii intâlniți pe stradă în timpul campaniei electorale a fost lipsa de măsuri de sprijinire a tinerilor. Proaspăt căsătoriți sau care au deja un copil, reclamau greutatea cu care își pot găsi un cămin, un loc de muncă, un rost în viață.

Cele 200 de locuințe sociale pe care primăria și le-a asumat să le asigure, sunt absolut necesare dacă vrem ca tinerii să rămână în Roman, să aibă un viitor. Pe termen scurt, se poate profita de prețul scăzut al apartamentelor și s-ar putea achiziționa locuințe care să asigure o parte din necesarul existent. Pe termen lung, construirea unui nou cartier (poate chiar în apropierea zonei unde vrem să ființeze parcul industrial) se impune. Am putea atrage în felul acesta forță de muncă de înaltă calificare, tineri absolvenți motivați să se întoarcă acasă. Și am avea încă un argument pentru a atrage investitori, care mie unul mi-ar place sa fie autohtoni.

Putem să ne asigurăm viitorul doar dacă investim în tineri, iar acest lucru ar trebui să se întâmple cât mai rapid. Plătim acum pensiile parinților noștri și ne întrebăm cine ni le va plăti nouă. Dacă ne preocupăm de pe acum, întrebarea retorică va fi una cu răspuns. Iar răspunsul va însemna mai bine pentru noi și pentru copiii nostri.

Constantin Iancu – candidat independent pentru funcția de primar al Romanului

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.