Puntea de la Cotu Vameș intră în reparații. Cât va costa lucrarea

de | 25/07/2016 | Local

Puntea care face legătura între localitățile Cotu Vameș și Roman va fi reparată de Primăria Roman, după ce obiectivul a intrat în administrarea municipalității în urmă cu doi ani. Proiectul tehnic pentru acest obiectiv a fost realizat imediat după ce puntea a trecut din administrarea comunei Horia în administrarea municipiului Roman. Autoritățile romașcane nu au mers mai departe, însă, cu modernizarea obiectivului, deși persoanele care fac naveta pe punte simt nevoia de a merge în siguranță. Nu din cauza construcției în sine, ci din cauza scândurilor lipsă. Acum, administrația locală promite că această cale de legătură va fi reparată cât de curând.

”Anul acesta se va licita, se va încheia contractul, indiferent de ce se întâmplă. La ora asta sunt niște modificări care s-au făcut ca rezultat al expertizei și, să vedem cât de repede ne putem apuca de ea. Eu sper ca în toamna asta să avem măcar partea de pasarelă, deci partea pietonală să fie rezolvată anul acesta, urmând ca anul viitor să izolăm pilonii și ce mai avem de înlocuit. Este o punte sănătoasă, chiar din expertiză a rezultat că cei care au proiectat-o au făcut-o de trei ori mai rezistentă decât trebuia, deci nu, din punctul acesta de vedere nu sunt probleme în perioada imediat următoare însă, sigur, e și o promisiune făcută mai demult, trebuia să ne apucăm de ea, nu am avut când, cum.. Și o să vedem, eu sper ca anul acesta să începem lucrările, în sfârșit”, a afirmat Ovidiu Bojescu, administratorul public al municipiului Roman.

Lucrarea a fost estimată la aproximativ 200.000 de lei și va fi atribuită în urma unei cereri de oferte, prin încredințare directă, întrucât valoarea investiției permite acest lucru. Această modalitate de desemnare a constructorului se realizează într-un timp mult mai scurt decât printr-o achiziție publică, iar la sfârșitul lunii august ar putea fi semnat contractul. Toate scândurile de pe punte vor fi înlocuite cu scânduri de stejar, iar partea de confecție metalică va fi curățată și tratată cu o vopsea care să reziste în timp.

Primarul Laurențiu Leoreanu a promis, în campania electorală, locuitorilor din comuna Horia că va reabilita puntea. El a făcut această promisiune în contextul votului pe care l-a cerut de la cetățenii din Horia pentru candidatul PNL la Primăria comunei (și actualul primar), Cristian Baciu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.