Metoda „Accidentul” nu a mers pentru o femeie din Oniceni

de | 28/08/2016 | Județean, Justiție, Rural

O femeie din Oniceni nu s-a lăsat păcălită de persoane care voiau să o înșele de bani și a chemat polițiștii în ajutor. În noaptea de 25 spre 26 august, în jurul orei 2.00, polițiști din cadrul Secției de poliție rurală Ion Creangă au fost sesizați despre faptul că o femeie de 56 de ani din Oniceni a fost apelată telefonic de către o persoană necunoscută, care a solicitat suma de 15.000 de lei sub pretextul că fiul ei este implicat într-un accident rutier și are nevoie de bani.

Imediat, o echipă operativă a organizat un flagrant, iar în jurul orei 4.00, un tânăr de 24 de ani din Piatra Neamț a fost prins de polițiști după ce acesta s-a prezentat cu un autoturism la locuința persoanei vătămate, care i-a înmânat suma de 310 lei. Polițiștii au recuperat suma unde 310 lei, pe care au predat-o persoanei vătămate, iar cercetările sunt continuate pentru a stabili întreaga activitate infracțională și persoanele implicate. Totodată, în ziua de 26 august, tânărul de 24 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus punerea acestuia sunt măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, se precizează într-un  comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Metoda ”Accidentul” a făcut, de-a lungul timpului, zeci de victime, în special bătrâni. Autorii folosesc, de fiecare dată, un scenariu asemănător: sună la ore târzii în noapte, profită de starea de confuzie și spun că persoane dragi sunt implicate într-un accident, iar pentru a scăpa basma curată este nevoie de sume importante de bani. Din păcate, această înșelăciune a făcut multe victime, iar unii bătrâni au dat toate economiile pentru ”a-i salva” pe cei dragi.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.