Cum se vor calcula salariile polițiștilor?

de | 05/03/2017 | Economic, Județean, Local, Social

Majorarea salariului minim pe economie ar crea deja probleme cu bugetele unor ministere. O spun polițiștii care sunt membri de sindicat și care au avut diferite acțiuni la sfârșitul săpămânii trecute. La Roman, singurul care a ieșit să protesteze a fost agentul de poliție Ioan Cănărău. Acesta a explicat că vrea să atragă atenția asupra faptului că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) intenționează ca salariul de 1.450 de lei să fie salariul cu unele sporuri incluse, nu salariul minim de la care să pornească calculul salariilor.  ”MAI refuză să plătească polițiștii conform normelor în vigoare. Salariul minim pe economie este 1.450 de lei. MAI și Ministerul de Finanțe spun că nu au bani să plătească polițiștii. Dacă s-ar aplica legea, agenții de poliție ar trebui să primească în plus între 800 și 900 de lei, începând de luna aceasta, ofițerii mai mult. Ministerul a spus că, dacă ar plăti salariile majorate, ar rămâne fără fonduri pentru salarii din luna aprilie. Ei ar trebui să plătească exact cum scrie în lege, pentru că ei au emis legile și polițiștii trebuie să primească salariile pe măsura riscului meseriei. Îi îndemn pe toți colegii din țară să protesteze, pentru că liderii federațiilor sindicatelor de poliție i-au trădat din nou pe polițiști”,a spus Ioan Cănărău.

Ioan Canarau 2648

Ioan Cănărău, agent de poliție

După ce în mai multe localități din țară au fost polițiști care au reacționat, MAI a emis un comunicat de presă referitor la această chestiune. ”Drepturile salariale aferente lunii februarie 2017, care se plătesc în luna martie 2017, se asigură la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit la 1.450 lei, atât pentru personalul civil, cât și pentru personalul militar și polițiștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În acest context, salariaților care au beneficiat până în prezent de salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum de 1.250 de lei li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.
Totodată, și angajaților care, în urma analizei drepturilor salariale aferente lunii februarie 2017 au salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție în cuantum aflat între 1.250 de lei și 1.450 de lei, li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei
”, se arată încomunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.