Reguli pentru curățenia din curți și grădini

de | 16/03/2017 | Administrație, Local

Curățenia de primăvară este motiv de alertă pentru autorități. Cea mai mare problemă a acestei perioade o reprezintă curățenia din grădini și de pe câmpuri. Sunt cetățeni care nu țin cont de câteva reguli simple și atunci se ajunge la incendii de miriști. Primăria Roman a organizat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a adoptat un plan de măsuri pentru prevenirea incendiilor de miriști.

Este interzisă efectuarea igienizării şi a curăţeniei de primăvară prin arderea resturilor menajere, a furajelor sau a vegetaţiei uscate din grădini, curţi, islazuri, terenurilor agricole, baze furajere, fără permis de lucru cu foc deschis. Se interzice depozitarea sau arderea resturilor rezultate în urma curăţeniei de primăvară pe domeniul public al municipiului Roman. Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 de metri faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi, respectiv zece metri faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc, fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare. Este interzisă depozitarea materialelor lemnoase, furaje, sau alte materiale combustibile sau inflamabile (butelii, bidoane cu produse petroliere), în podurile locuinţelor sau in magazii,soproane sau alte spaţii fără mijloace de prevenire şi stingere a incendiilor. Nerespectarea măsurilor menţionate mai sus constituie contravenţie şi se sancţionează conform legislaţei in vigoare. În caz de incendiu apelați numărul de urgență 112”, a afirmat primarul Lucian Micu, șeful Comitetului Local pentru Situații de Urgență

Primăvara trecută au avut loc, la nivelul județului, numeroase incendii de miriște, care au afectat zeci de hectare de teren. Din păcate, unul dintre incendii s-a soldat și cu victimă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.