Elevi de la ”Miron Costin” și ”Calistrat Hogaș” învață despre rasism și toleranță

de | 23/03/2017 | Educație, Local

Elevii Clubului Impact „Aripi Deschise” de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman, coordonați de profesor lider Anda Murariu, au desfășurat miercuri, 22 martie, o activitate în colaborare cu elevii clasei a VII-a A de la Școala Gimnazială „Calistrat Hogaș”, diriginte profesor Alina Neagu, în cadrul proiectului intitulat „We Are United”. Acțiunea este prevăzută în calendarul activităților dedicate săptămânii europene împotriva rasismului, organizată în parteneriat cu Asociația UNITED for Intercultural Action, pentru al treilea an consecutiv, de elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Prin intermediul rețelei europene de ONG-uri împotriva rasismului, această campanie antrenează instituții de învățământ și grupări ale societății civile în protestul contra discriminării, promovând totodată acceptarea diversității multiculturale în Europa.

Elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” au prezentat o serie de pliante și broșuri și au dezbătut aspecte legate de discriminare împreună cu colegii de vârste mai mici. De asemenea, aceștia au subliniat semnificația zilei de 21 martie ca zi internațională de eliminare a discriminării rasiale. În cadrul unor ateliere de lucru, școlarii au scris mesaje de susținere a mișcării anti-discriminare, pe care apoi le-au postat pe rețele de socializare, în mediul virtual, în vederea perpetuării principiilor toleranței și pacifismului. Impactiștii au inițiat apoi o serie de jocuri specifice educației de tip informal, promovate prin rețeaua națională de cluburi Impact. O serie de pliante și insigne au fost împărțite membrilor comunității locale, care au salutat această acțiune a elevilor. Atmosfera a fost una de bună înțelegere, comuniune de gânduri pozitive și amuzament.

Prin această activitate am intenționat să conștientizăm pe elevii de vârste mai mici cu problemele reale legate de discriminare și, implicit, cu soluții practice de combatere a fenomenului de bullying care este prezent, din nefericire, din ce în ce mai acut în rândul adolescenților. Membrii Impact şi toţi elevii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman cultivă astfel valorile educației non-formale, implicându-se în diverse activități și proiecte, menite să promoveze valori și principii solide, conturând astfel portretul unor cetățeni destoinici, sensibili la nevoile comunității”, a afirmat prof. Anda Murariu, din cadrul Colegiului Tehnic ”Miron Costin”.

Elevii care sunt implicați în acest proiect si-au dat întâlnire în cadrul marșului împotriva discriminării, care se va desfășura în luna aprilie, în colaborare cu alte două cluburi Impact din comunitate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.