Alegeri fără surprize la PNL Roman

de | 31/03/2017 | Local, Politică

Laurențiu Leoreanu va conduce, și în următorii patru ani, organizația PNL Roman. Joi, 30 martie, liberalii romașcanii s-au întâlnit în sala mare a Primăriei Roman pentru a participa la alegerile interne.  Conferința de alegeri a început cu un cuvânt de bun-venit din partea deputatului Laurențiu Leoreanu. Au urmat la microfon și alți reprezentanți de marcă ai PNL Neamț, apoi președintele Leoreanu a prezentat un raport de activitate succint referitor la mandatul ce se încheia.

Laurentiu Leoreanu alegeri PNL Roman 3619

deputatul Laurențiu Leoreanu, președinte PNL Roman

Am încercat să vă prezint rezultatele, rezultatele unei munci susținute. Și pentru această muncă, pentru acest devotament vreau să vă mulțumesc. În nume personal, în numele organizației PNL Neamț, Roman, vreau să vă spun că v-am simțit, dincolo de camarazi în tranșee, prieteni. Oameni cu suflet, oameni care au înțeles mesajul, oameni care s-au convins de buna noastră credință, oameni care văd ca argument realizările din municipiul Roman din ultimii nouă ani, au marșat și au mers pe această linie pe care noi am trasat-o, în care Romanul s-a axat pe politici de dreapta, de dezvoltare, de auropenizare, de modernizare. Iar principalii factori de diseminare a acestor elemente de cunoștință pentru populație ați fost dumneavoastră: cei care v-ați implicat, cei care ați susținut pe fiecare cartier, pe fiecare stradă, la fiecare bloc, ați purtat discuții cu cetățenii și le-ați adus argumente pentru susținerea acestor candidaturi. Încă o dată vă mulțumesc, să vă dea Dumnezeu bine, sănătate și echipa frumoasă constituită la Roman să continue!”, a declarat Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Roman.

Mugur Cozmanciuc alegeri PNL Roman 3630

deputatul Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Suntem la ședința de alegeri a organizației municipale Roman. Un birou care se va constitui astăzi pentru patru ani de zile. Un birou care va continua și va completa activitatea începută de predecesorul birou. Cred că în acest moment putem vorbi despre o organizație PNL Roman mult mai puternică decât a fost înainte. Și de ce spun acest lucru: pentru că în momentul de față organizația are un deputat din Roman, are primar în Roman și cred că în 2020 își va dori să fie și mai puternică decât este în momentul de față. Cred că acest lucru se poate întâmpla. Și am convingerea că se va întâmpla”, a afirmat  deputatul Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț.

Dragos Chitic alegeri PNL Roman 3624

Dragoș Chitic, prima Piatra Neamț

Prntre invitați s-a numărat și primarul municipiului rședință de județ. Dragoș Chitic le-a spus celor prezenți, printre altele, că și-ar dori ca și la Piatra-Neamț să fie aceeași echipă la nivelul Consiliului Local și l-a felicitat pe Laurențiu Leoreanu  pentru ceea ce a făcut la Roman. ”Credeți-mă că vin cu mare plăcere în acest oraș și vin cu mare plăcere de când acest oraș a început să fie condus de oameni cu adevărat gospodari atunci când, în anul 2008, municipiul Roman, conducerea municipiului Roman a fost preluată de deputatul, că mi-e și greu să-i spun deputat, sunt obișnuit cu primarul Laurențiu Leoreanu. Când am intrat aici, pe hol, era o doamnă și am întrebat unde este domnul primar și mi-a zis că nu e domnul primar, e domnul deputat și după aia mi-am dat seama că am făcut aceeași greșeală pe care sper să nu o mai fac în continuare, să mă obișnuiesc cu noua postură. Laurențiu Leoreanu a făcut istorie aici, la Roman, dar iată că s-a dus pe o poziție mai înaltă, dar nu a uitat de orașul din care a plecat, e mereu prezent în comunitate, este implicat în viața comunității.”

Lucian Micu alegeri PNL Roman 3631

Lucian Micu, primarul interimar al municipiului Roman

Primarul interimar al municipiului Roman nu a candidat pentru nicio funcție la nivel local. ”Eu, astăzi, nu candidez pentru nicio funcție în partid. Nici nu am de ce: pentru că, la Roman, cu toții formăm o echipă. La alegerile de anul trecut am promis că echipa Laurențiu Leoreanu – Lucian Micu va rezista și va funcționa. Astăzi, această întâlnire confirmă dacă mai e nevoie, că distanța Roman – București nu poate fi o piedică pentru cei care-și doresc cu adevărat să facă ceva pentru comunitate. Îl am alături pe domnul deputat Laurențiu Leoreanu, căruia vreau să-i mulțumesc că ne sprijină, că nu și-a luat mâna de pe marea familie romașcană. Îi am alături pe consilierii locali care au văzut, pe propria lor piele, că spiritele se pot încinge ușor, cu motiv sau sau fără motiv. Dar așa este în politică”, a spus Lucian Micu.

Eugen Tapu alegeri PNL Roman 3666

Eugen Țapu, senator PNL

Sunteți aici, în sală, nucleul dur al PNL Roman. Și, de aceea, doresc să profit de această oportunitate, a conferinței pentru alegeri pentru a vă mulțumi, în mod deosebit, pentru rezultatele obținute la cele două alegeri: alegerile locale și alegerile generale. Și cu mulțumiri speciale, căpitanului de echipă, domnului Laurențiu Leoreanu. Dragii mei, vă spun că trăim momente unice în România. În niciun stat democratic din lumea asta nu s-a mai întâmplat ca un partid care câștigă alegerile și formează Guvernul să cadă în picaj în sondaje. În mod normal, partidul care câștigă urcă, din inerție, 15-20 de procente. Dar PSD a reușit să facă lucruri atât de dăunătoare democrației, încât a căzut fulgerător în în sondaje. Nu știu dacă sunt iresponsabili sau fac toate aceste lucruri intenționat. ar noi avem multe de făcut și eu am mare încredere în echipa de la Roman și de la Neamț”, a precizat Eugen Țapu, senator PNL.

În urma voturilor membrilor PNL Roman Laurențiu Leoreanu a fost reconfirmat pe funcția de președinte al organizației locale. Cei opt vicepreședinți sunt: Lucian Pascariu, Leonardo Achiriloaei, Bogdan Andrieș, Marcel Benchea, Constantin Ghica, George Bălan, Petru Farcași, Mircea Beloiu. Tresorier a fost ales Eusebiu Lupu. Membri în Biroul Politic Local sunt: Mihaela Tanovici, Andrei Fron, Mihai Blăjuți, Gelu Moldoveanu, Victor Barcan, Daniela Suman, Grațian Iacob, Constantin Damaschin. Membri de drept în Birou sunt Dana Păiuș – președinta Organizației de Femei Liberale, Dragoș Moroșanu – președinte Organizației de Tineret, Petrică Căpraru – președintele Organizației Oamenilor de Afaceri și Dumitru Ouatu – președintele Organizației de Pensionari.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.