Catalog pentru plata taxelor la ANAF

de | 02/04/2017 | Economic, Național

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un catalog pentru cetățeni, ca o metodă de informare corectă pentru plata taxelor și a impozitelor aferente fiecăruia în parte. Elaborarea acestui ghid a fost anunțat de reprezentanții ANAF printr-un comunicat de presă.

”Catalogul serviciilor livrate contribuabililor, care oferã suport  și îndrumare pentru aplicarea legislației fiscale în domeniul impozitelor și taxelor, precum si al comunicãrii unor acte administrative, a fost publicat pe site-ul institutiei, www.anaf.ro. Catalogul este un instrument menit sa crească eficiența operațională a serviciilor livrate contribuabililor, răspunzând priorității ANAF de îmbunãtãțire a conformãrii voluntare. ANAF pune accent pe susținerea civismului fiscal al contribuabililor, cãrora le furnizeazã asistența și îndrumarea necesare pentru îndeplinirea corectã și cât mai facilã a obligațiilor fiscale. Catalogul serviciilor livrate contribuabililor este un document elaborat în cadrul proiectului „Imbunãtãțirea proceselor de activitate ale Agenției Naționale de Administrare Fiscalã.”

Ghidul are 234 de pagini, cinci pagini reprezentând doar cuprinsul documentului. Pentru fiecare serviciu oferit de ANAF există descriere, ce departament oferă respectivul servicu, cât costă și dacă soluția ANAF poate fi contestată.

Acest catalog este publicat pe site-ul ANAF.

Descarcă!

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.