Întâlnire tensionată între primar și reprezentanții asociațiilor de proprietari

de | 03/05/2017 | Economic, Local

Întâlnirea între primar și reprezentanții asociațiilor de proprietari a fost una cu scântei. Lucian Micu i-a convocat pe președinții și administratorii asociațiilor de proprietari la Primărie miercuri, la prânz, pentru a discuta despre tariful majorat la gunoi. Timp de 12 minute, edilul le-a explicat oamenilor din ce este compus tariful pentru colectarea și transportul deșeurilor și cum depozitarea la Girov presupune costuri mai mari din două direcții: transportul efectiv (Roman – Girov) și taxa de depozitare, de 80 lei/tonă, impusă prin legislație națională. La acestea se adaugă costurile operatorului de salubritate și costurile serviciului județean care administrează depozitul de la Girov.

Un bărbat a întrebat de oamenii nu au fost consultați înainte de a se lua decizii, dar dialogul a fost destul de dificil de purtat fiindcă, la un moment dat, microfonul primarului nu a mai funcționat, iar în sală aproape toată lumea vorbea în același timp.

Un alt președinte de asociație a întrebat cum se calculează cantitatea de gunoi. ”Domnule primar, sunt de la Asociația 29; gunoiul care ni se depune pe asociație… fiecare asociație are locul ei de depozitare. Cum calculează Rossal-ul că este numai al nostru, al asociației, pentru că avem mai multe case, mai multe puncte, avem restaurant. O familie cu opt persoane va depune 800 de kilograme de deșeuri pe lună? Ne vom confrunta cu situații în care familiile nu vor mai declara numărul real al persoanelor care locuiesc întrun apartament și vom avea probleme. Noi cui să ne plângem? Rossal doar încasează, nu spun nici măcar ”mulțumesc”, nici ei, nici ApaServ”. O femeie a spus că nu va prelungi contractul cu Rossal, din cauza tarifului.

Oamenii au fost nemulțumiți și din cauză că directorul Rossal nu a venit la ședință. Într-un final, după minute întregi de gălăgie generală, din cauză că toată lumea vorbea cu toată lumea, s-a stabilit că va avea loc o nouă întâlnire, la care să participe și un reprezentant al Rossal, dar și un reprezentant al Consiliului Județean.

Concluzia întâlnirii a aparținut unui om din sală: „La București operator de gunoi este Prigoană și este milionar. Cum de ăștia cu gunoiul mereu se îmbogățesc? La noi cine va fi milionar?”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.