Sute de amenzi date șoferilor. Un conducător auto, cu alcoolemie de 1,37

de | 08/05/2017 | Actualitate, Județean

Sfârșitul de săptămână ce tocmai s-a încheiat a fost unul bogat pentru polițiștii rutieri nemțeni. Aceștia au acţionat pe linia combaterii excesului de viteză, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În cadrul acțiunii, au fost folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, inclusiv cele neinscripționate, fiind aplicate 319 sancțiuni contravenționale, dintre care 235 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute 31 de permise de conducere, dintre care 23 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

În același interval de timp, șase conducători auto au fost depistați fiind sub influența alcoolului. Aceștia au fost identificați în trafic, pe raza localităților Ștefan cel Mare, Bicaz, Pipirig, Grințieș, Valea Ursului și Gârcina. Cea mai mare valoare a testării cu aparatul etilotest a reprezentat-o rezultatul de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, conducătorilor auto depistați în flagrant le-au fost reținute permisele de conducere și le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Oamenii legii atrag atenția că, pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.