”Cutremur” la Polirom

de | 24/05/2017 | Actualitate, Local

Pompieri, jandarmi, polițiști, personal de la Ambulanță și alte instituții din județ sau din județele vecine au fost implicate miercuri, 24 mai, într-un amplu exercițiu ce s-a desfășurat la fosta fabrică de chimie din Roman. A fost vorba despre o simulare de cutremur, exercițiul având ca scop pregătirea forțelor ce au misiunea de a interveni în astfel de situații.

Este vorba despre un exercițiu intern, cu forțe și mijloace în teren. Tema exercițiului este testarea reacției personalului propriu la producerea unei situații de urgență, mai exact este vorba în exercițiu despre un cutremur produs în zona Vrancea cu o magnitudine de 7,8 și care afectează și municipiul Roman. În cadrul acestui exercițiu sunt implicate și următoarele instituții: Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Unitatea Specială de Aviație de la Iași, serviciul de Ambulanță Județean Neamț, Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Neamț, Unitatea de primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Roman, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipului Roman”, a afirmat sublocotenentul Adrian Rotaru purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.