Cotidian online independent

Viteza a băgat în mormânt zeci de oameni

Pe drumurile publice din judeţului Neamț, din cauza accidentelor rutiere care au avut loc în ultimii patru ani, au decedat 285 de persoane, iar 1.228 au fost rănite grav, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Viteza neadaptată la condiţiile de drum sau viteza neregulamentară reprezintă cea de-a doua cauză generatoare a accidentelor de circulație produse pe drumurile nemțene.

În primele cinci luni ale anului 2017, viteza a devenit prima cauză generatoare de accidente. Între 1 ianuarie și 31 mai au avut loc 107 accidente grave, care au avut drept consecințe decesul a 16 persoane, rănirea gravă a 110 persoane și rănirea ușoară a 55 de persoane. Din cele 107 evenimente rutiere grave, 21 s-au produs din cauza vitezei, rezultând patru persoane decedate, 21 rănite grav şi 14 rănite ușor.

Acest lucru a determinat intensificarea activităților de combatere a excesului de viteză, în scopul reducerii victimizării. În anul 2017, au fost organizate acțiuni punctuale pentru combaterea excesului de viteză, pe principalele tronsoane cu risc de accidente ridicat, folosind atât aparate radar inscripționate, cât și neinscripționate, dispuse în sistem cascadă. Polițiștii Serviciului Rutier Neamț au aplicat, în primele cinci luni ale anului 2017, 12.864 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 955 de permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.” – subinspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt IPJ Neamț
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
S-ar putea să-ți mai placă și

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.