Nou început pentru handbalul feminin romașcan

de | 13/07/2017 | Local, Sport

​Echipa de handball feminin are un nou antrenor și cinci jucătare noi, dintre care două care au mai jucat în campionatele francez și elvețian. Sunt premise pentru ca noul an competițional să aducă pentru CSM Roman rezultate frumoase, pe măsura așteptărilor suporterilor.

O parte din noua echipă de handball feminin, dar și antrenorul, au fost prezentați în cadrul unei conferințe de presă organizate la Sala Sporturilor.

Antrenorul Constantin Ștefan este născut în 1968, are o licență Master Coach și multă vreme a antrenat echipe de handbal masculin: HC Odorheiu Secuiesc, HCM Constanța, U Cluj, Poli Timișoara și Dinamo. A fost campion național cu Dinamo și HCM Constanța, echipe cu care a evoluat și în Liga Campionilor, cu Dinamo reușind să ajungă până în semifinalele Cupei EHF. Alături de HC Odorheiu Secuiesc a evoluat în Challenge Cup. În 2015 a schimbat macazul cătrea handbalul feminin răspunzând invitației de a prelua HCM Râmnicu Vâlcea.

Constantin Ștefan a declarat că are ca obiectiv clasarea în primele 5 în campionat și că și-ar dori ca accesul în campionatul european să se facă datorită clasării în campionatul intern, nu printr-un wild card.

handbal CSM Roman Constantin Stefan 4042

Constantin Ștefan, antrenor CSM Roman

Mi-a plăcut proiectul celor de la Roman, am discutat foarte mult cu domnul primar până să iau hotărârea de a semna un contract cu CSM Roman. Sunt bucuros că sunt aici, astăzi, în fața dumneavoastră, la conferința de presă oficială și, practice, a debutului echipei pentru noul sezon 2017-2018. Am venit cu gânduri mărețe, cu gânduri bune, sper ca echipa să se comporte asa cum îmi doresc, adică o echipă competititvă, o echipă care își dorește rezultate bune, performanță și, nu în ultimul rând, să aducă cât mai multă lume la sală să ne susțină. Sigur că și pentru CSM Roman este un nou început, pentru că au plecat 7 jucătoare, au venit cinci jucătoare noi, sperăm ca omogenizarea grupului să se facă cât mai repede.

Constantin Ștefan, antrenor CSM Roman

Căpitanul echipei rămâne Carmen Stoleru, ea fiind cea în a cărei sarcină a căzut armonizarea jucătoarelor vechi cu cele noi.

handbal CSM Roman Carmen Stoleru 4047

Carmen Stoleru

Ne dorim performanță, asta cred eu că ne lipsește în momentul de față. Sperăm să avem o colaborare foarte bună cu domnul antrenor, îmi doresc foarte mult ca fetele nou-venite să se integreze cât mai repede, eu cred că déjà s-au integrat foarte bine, avem grijă și să se simtă bine, să avem o atmosferă plăcută și să muncim.

Carmen Stoleru, căpitan CSM Roman

handbal CSM Roman Ana Maria Simion 4050

Ana Maria Simion

Mă bucur să fac parte din acest lot la începutul campionatului acesta… o echipă cu pretenții, care de fiecare dată se bate pentru un loc cât mai bun în campionat pentru cupe. Sper că vom face o figură bună anul acesta și vom da tot ce-I mai bun din noi să ajungem la spusele domnului antrenor.

Ana Maria Simion, jucătoare CSM Roman

​La conferința de presă au mai fost prezente Ana Miriam De Soussa, originală din Portugalia și care a evoluat în Franța, și Teja Ferfolja, din Slovenia și care a evoluat în Elveția.

handbal CSM Roman Ana Miriam De Soussa 4058

Ana Miriam De Soussa

handbal CSM Roman Teja Ferfolja 4061

Teja Ferfolja

Lotul actual al CSM Roman este compus din:

  • portari – Viktoriia Tymoshenkova, Ludmila Tereza Pîslaru și Andreea Polocoșer
  • extreme dreapta – Ana Maria Simion și Oana Chitacu
  • extreme stânga – Ana Maria Popa (fostă Iuganu) și Lăcrămioara Cîlici
  • inter – Jasna Boljevic (fostă Toskovic)
  • inter/centru –  Ana Miriam De Soussa
  • pivot – Alexandra Iovănescu și Greta Ionela Simion
  • inter/pivot – Teja Ferfolja
  • inter/centru – Carmen Dumitrița Stoleru
  • centru –  Loredana Vartic

Se mai poartă negocieri cu Anca Polocoșer (inter) și Mihaela Stănciulescu (inter).

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.