Tragedie la dublu: doi copii au murit înecați în Siret (foto – Atenție! imagini cu impact emoțional)

de | 06/08/2017 | Actualitate, Rural

Siretul este un râu înșelător, spun bătrânii. Iar duminică, 6 august, vorba aceasta s-a dovedit a fi mai adevărată ca oricând. Doi copii au sfârșit înecați, fiecare pentru că a vrut să scape de căldură, dar niciunul dintre ei neștiind să înoate.

Prima dată, moartea a lovit la Gâdinți, aproape de pod. Zeci de familii se aflau pe malul stâng al Siretului, căutând un pic de răcoare într-o zi atât de toridă. Așa ar fi încercat și Cosmin, un băiat de 16 ani din Gâdinți. A venit la Siret pentru că era aproape. Din motive încă necunoscute, el a intrat în apă de pe malul drept, acolo unde localnicii spun că apa este foarte adâncă. Nu știa să înoate și baia i-a fost fatală.

Pompierii care au venit la fața locului au început căutările dintr-o barcă de cauciuc, fiind ajutați de mai mulți localnici. Două ore și jumătate au căutat, atât pompierii, cât și voluntarii, sub privirile înleminte ale tuturor celor de pe margine, care stăteau neputincioși. Oamenii se rugau ca adolescentul să fie găsit mai repede, deși numai o minune l-ar fi readus la viață. Între timp, părinții copilului abia mai respirau de durere, personalul de la Ambulanță și de la SMURD acordându-le primul-ajutor.

După două ore și jumătate, trupul băiatului a fost găsit de voluntari și adus la mal de pompieri. Au început manevrele de resuscitare, așa cum prevede protocolul dar familia se va pregăti de înmormântare. Cosmin mai avea patru frați și era cunoscut ca un copil foarte harnic.

De la podul de la Gâdinți, pompierii și cadrele medicale au plecat direct la podul de la Ion Creangă. Acolo se reclamase dispariția în Siret a unui alt copil de 16 ani. Băiatul venise la scăldat cu un frate și cu mai mulți prieteni, cu mașina unuia dintre ei. Toți erau din Solca (comuna Oniceni) și nu cunoșteau atât de bine zona. Prietenii l-ar fi avertizat pe adolescent să nu intre prea mult în apă, dar el, deși nu știa să înoate, ar fi ignorat toate sfaturile. Siretul l-a luat chiar de față cu ei și nimeni nu a putut să-l salveze în ciuda faptului că atât prietenii victimei, cât și alți tineri veniți la scăldat au sărit să-l ajute.

La câteva zeci de minute de la momentul la care au început căutările, la fața locului au ajuns și părinții băiatului. Aceștia nu ar fi știut că ai lor copii sunt veniți la scăldat și reacția lor a fost pe măsură. Tatăl victimei a vrut să-l ia la bătaie pe tânărul șofer care venise cu grupul și l-a amenințat că îl omoară pentru că acesta i-a omorât copilul.

Pentru că situația nu se îmbunătățea, polițiștii Postului de Poliție Ion Creangă au chemat în ajutor mascații. Șase luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale și șeful Poliției Roman au venit la fața locului să calmeze spiritele și au rămas acolo câteva ore.

La 19.30, trupul băiatului nu fusese găsit, iar localnicii spuneau că zona este cu apă foarte adâncă și că pot trece mai multe zile până ce misiunea de căutare se va încheia. La lăsarea întunericului, pompierii au abandonat căutările. Acestea vor fi reluate luni dimineață, cu scafandri și bărci.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.