Consiliul Județean a emis certificat de urbanism pentru autostrada Iași – Târgu Mureș

de | 22/08/2017 | Administrație, Județean, Social

Consiliul Județean Neamț anunță că a emis certificatul de urbanism pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț, document solicitat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. Este vorba despre un certificat pentru tronsonul Ditrău – Târgu Neamț.

La momentul de față, legătura Moldovei cu Transilvania se desfășoară cu dificultate, mai ales prin două trasee: pe drumul european E58 (prin Câmpulung Moldovenesc) sau pe drumul național DN 12C (prin Cheile Bicazului).

S-a realizat un pas important pentru dezvoltarea județului, respectiv, eliberarea certificatului de urbanism de către Consiliul Județean Neamț pentru autostrada Târgu Mureș – Tîrgu Neamț, la solicitarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. Acest proiect va reuși să conecteze județul Neamț la vestul țării și implicit la Europa asigurând zonei noastre o dezvoltare durabilă atât din punct de vedere economic cât și social prin îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și a mediului de afaceri care susțin creșterea economică.”

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

Tronsonul de autostradă Ditrău – Tîrgu Neamț face parte din autostrada Tîrgu Mureș – Iași – Ungheni. Lungimea traseului va fi de circa 118,8 km, iar localitățile nemțene traversate sunt: Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vînători-Neamț, Agapia, Petricani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni și orașul Tîrgu Neamț.

Referitor la autostrada Târgu Mureș – Iași, reprezentanții asociației Pro Infrastructură au atras atenția de curând că există probeleme pe care autoritățile centrale nu le gestionează corect: traversări pentru urși, exproprieri sau refacerea studiilor geotehnice.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.