Luna viitoare, speranțe de reparații pentru drumul Roman – Vaslui

de | 29/08/2017 | Economic, Județean

Parte a drumului național DN 15D, tronsonul dintre Roman și limita cu județul Vaslui este un coșmar pentru șoferi. Pe o distanță de aproximativ 32 de kilometri, șoseaua este plină de petice și gropi, într-o totală contradicție cu drumul de bună calitate care ne întâmpină în județul vecin sau cu porțiunea Roman – Piatra-Neamț.

Oamenii care tranzitează zona sau cei care locuiesc în Gâdinți, Poienari sau Crăiești (comuna Bozieni) nici nu mai țin minte când au văzut covor de asfalt nepeticit pe acest drum. Unii au înțeles că investiția trebuie făcută din alt buget decât cel al primăriilor, dar alții și acum le spun primarilor că ar trebui să ia măsuri.

DN 15D Roman Vaslui gropi asfalt 8495

Vin oamenii și ne reproșează calitatea drumului, fiindcă este șoseaua principală care trece prin comună. Le explic cine este administrator de drum și oamenii sunt dezamăgiți, pe bună dreptate. Mai ales că eu mai am un drum județean care traversează comuna, perpendicular cu drumul național. Și nici acolo nu putem interveni noi. La drumul județean  am înțeles că se va primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.”

Vasile Băbuță, primar comuna Gâdinți

Un alt primar spune că toate comunele din acest capăt din județ au fost defavorizate de autorități, de-a lungul timpului.

Toate comunele de după Siret am fost mereu un fel de surori vitrege. Indiferent cât de des am cerut și am insistat pentru investiții, mereu ni s-a răspuns că nu sunt bani, până la noi se terminau banii. Drumul național și cel județean care fac legătura cu comuna Bozieni sunt cum sunt și, practic, ne izolează.

Doinel Grumezescu, primar comuna Bozieni

DN 15D Roman Vaslui gropi asfalt 8499

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași susține că a propus ca drumul național DN 15 D Piatra-Neamț – Roman – Vaslui să fie inclus în programul de proiectare al instituției pentru reparații capitale, în anii 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, dar că nu a existat posibilitatea finanțării acestui proiect.

În anii 2013 și 2015, după organizarea unei licitații publice, s-au realizat lucrări de întreținere pe anumite segmente, constând în turnarea de covor asfaltic pe o suprafață totală de 274.039 metri pătrați, pe tronsonul Piatra-Neamț – Roman. Pentru  porțiunea Roman – Vaslui nu se va apela, însă, la firme de construcții.

În prezent, pe sectorul pentru care se solicită precizări, respectiv cel cuprins între Km 50+947 și 74+245, se execută lucrări de reparații curente (plombe), urmând ca la finalul lunii septembrie 2017 să se procedeze la executarea de reparații pe suprafețe întinse. Lucrările se vor realiza în regie proprie de către DRDP Iași.” – răspuns DRDP iași, remis înRoman.ro

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.