USR Roman propune devierea traficului de pe E85 până se termină giratoriul de la Dedeman

de | 05/11/2017 | Administrație, Local, Politică

Reprezentanții USR Roman oferă o variantă de finalizare a lucrărilor la sensul giratoriu de la Dedeman. Aceștia susțin că există soluții pentru ca lucrările de asfaltare să nu creeze disconfort șoferilor.

Propunerea USR se referă la efectuarea lucrărilor pe timp de noapte și în weekend, dar și la devierea circulației pe ruta E85 => Str. Muncii (Săbăoani) => Str Păcii (Săbăoani) => DJ 207B (Simionești – Cordun) => Strada Libertății (Cordun), aceast deviere însemnând un ocol de cinci kilometri pentru participanții la trafic.

„La implementarea acestei soluții pe care o propunem ar fi necesară participarea forțelor Poliției Naționale, a Poliției Locale Roman, Poliției Locale Cordun și Poliției Locale Săbăoani, dar efortul nu ar fi prea mare întrucât noua intersecție deservește locuitorii tuturor localităților implicate și va crește nivelul de siguranță a tuturor participanților la trafic în zonă. De asemenea, costurile suplimentare ocazionate de efectuarea lucrărilor pe timp de noapte ar fi nesemnificative în raport cu prețul total al lucrării, în valoare de apoximativ 1,2 milioane de lei, la care se adaugă cheltuielile contractate suplimentar pentru lucrări adiacente proiectului, ajungând la un total de aproximativ 1,7 milioane de lei.”

Radu Samson, președintele USR Roman.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.