Aproape un milion și jumătate de lei în plus în bugetul Romanului

de | 07/11/2017 | Administrație, Local

Consilierii locali romașcani s-au reunit de urgență marți, la ora 15.00, pentru a aproba două proiecte de hotărâre. Dacă printr-un proiect s-a aprobat alocarea a 500 de lei pentru Colegiul Tehnic „Petru Poni”, în vederea organizării unui concurs școlar, cel de-al doilea proiect a vizat o rectificare bugetară, municipiul Roman primind 1.425.000 lei din sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor.

Suma s-a împărțit în două direcții: 965.000 lei la cheltuielile cu salariile din învățământ și 460.000 lei la cheltuielile materiale.

Urgența acestei ședințe a constituit-o faptul că putem atrage niște sume de la Ministerul de Finanțe pentru învățământ și azi era termenul limită pentru convocarea acestei ședințe. Până vineri sperăm să mai facem o ședință prin care să alocăm bani pentru urgențele pe care le avem în funcție de depășirea previziunilor bugetare până la această dată, inclusiv în ceea ce privește activitatea curentă de funcționare și de investiții în primărie, cât și în ceea ce privește activitatea Clubului Sportiv, unde mai este nevoie de bani pentru organizarea de competiții sportive.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.