Pericol pentru zeci de mii de nemțeni

de | 03/02/2016 | Județean, Util

Locuitorii municipiului reședință de județ au avut parte de o surpriză neplăcută cînd au dat drumul la robinet marți după-amiază.

În anumite cartiere, apa avea o culoare tulbure. Mai mult, autoritățile au anunțat că apa ce provine din sursa Bâtca Doamnei este infestată cu o bacterie și au spus că această sursă de apă nu mai este folosită. ”În urma unei lucrări a companiei ApaServ SA, cei de acolo au constatat prezența în acumularea Bâtca Doamnei a unei bacterii care n-ar trebui să existe în apa potabilă. S-au luat imediat măsuri, convocându-se o ședință operativă a grupului de suport tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. La discuții am participat eu, cu domnul subprefect, compania județeană ApaServ, Direcția de Sănătate Publică, Hidroelectrica, Garda de Mediu, Serviciul de Gospodărire a Apelor Neamț, precum și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț. Măsurile au fost luate de urgență.

„Mărturisesc că niciodată, nicio secundă nu au fost probleme în rețeaua de apă din Piatra-Neamț. Apa este în parametri de potabilitate și este verificată periodic atât de Direcția de Sănătate Publică, cât și de angajații companiei ApaServ”, a afirmat Vlad Angheluță, prefectul județului Neamț. Acum, pietrenii au apă de la robinet doar de la captarea subterană de la Vaduri. Primele analize complete cu privire la apă vor fi gata abia vineri. Autoritățile au promis că vor comunica cetățenilor toate nouătățile cu privire la această situație de interes public. Miercuri, 3 februarie, în a doua parte a zilei, a avut loc și o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a se discuta despre problema apei din Piatra Neamț. În urma aceștei ședințe s-a emis o hotărâre a CJSU, stabilindu-se un program de măsuri pentru asigurarea calității apei din lacul Bâtca Doamnei. Conform acestui program, calitatea apei va fi monitorizată pentru o lună, fiind avuți în vedere mai mulți parametri.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.