Editură pentru toți, lectură pentru adulți

de | 05/02/2016 | Cultură, Educație, Local

O bunică din Roman a avut parte de o surpriză… inedită atunci când și-a dat seama că nepotul ei citea mereu și mereu aceeași poveste. Copilul era interesat de o anume poveste scrisă de Ion Creangă, doar că aceasta nu este tocmai pentru cititorii minori. La început, femeia era chiar încântată că nepotul se apleca asupra lecturii, mai ales că acea carte fusese primită în dar de la părinții lui, la final de clasa întâi, ca răsplată pentru că a învățat bine.

Văzând, însă, că nepotul este pasionat doar de o anumită parte a cărții, bunica a verificat cartea și atunci și-a dat seama că lectura nepotului era mai potrivită pentru adulți. Descoperirea a fost făcută în urmă cu câteva zile, dar cartea a fost cumpărată cu patru ani în urmă. Aparținând editurii ”Biblioteca pentru toți”, nimeni nu s-a gândit că aceasta nu ar fi o carte potrivită pentru copii.

povestea povestilor

”Este o carte pentru copii din ”Biblioteca pentru toți” care cuprinde, din nefericire, o poveste care nu e adecvată copiilor. Bunica a venit foarte îngrijorată. Cartea a fost luată acum vreo patru ani. Întâi a fost la Jurnal, cu ziarul, și după aceea a apărut în librării. Este greu de verificat….. Sunt edituri care se respectă și au cărți foarte bune și sunt bine verificate. Asta, din păcate, a scăpat cu o poveste care nu e potrivită copiilor și nu are ce căuta într-o carte pentru toți”, a spus Simona Bălan, reprezentantul librăriei.  Din acest accident, părinții sau persoanele care vor să cumpere un cadou ar trebui să învețe că este bine să verifice cu atenție pe ce dau banii. ”Sunt multe, multe noutăți și copiii le preferă. Dar noi știm că în orice poveste apare binele și răul, sunt mai puțin agresive, sunt mai mult agresive….. Noi alegem pentru copiii noștri”, a mai spus Simona Bălan.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.