Cum poți afla, gratuit, dacă blocul tău are risc seismic

de | 09/02/2016 | Administrație, Local

Blocurile din oraș, care prezintă degradări vizibile, pot fi expertizate pentru gradul de risc seismic pe banii Ministerului Dezvoltării. Pentru a primi bani de la minister în acest sens locatarii sunt cei care trebuie să se unească și, prin intermediul asociației de proprietari, să ceară includerea blocului pe lista celor care să fie expertizare.

Solicitarea se face către Primărie, iar reprezentanții Asociației de Proprietari au de completat mai multe formulare-tip, prevăzute de lege, prin care solicită o expertiză. Pe lângă aceste formulare, la dosar mai trebuie incluse și alte documente, cum ar fi acordul tuturor proprietarilor și o justificare a demersului. ”În cadrul Direcției de Urbanism din Primăria municipiului Roman există un angajat care se ocupă de preluarea formularelor și a solicitărilor privind expertizarea. În funcție de fondurile disponibile, atât la nivel guvernamental, cât și la nivel local. Proprietarii care se adresează cu astfel de solicitare pot primi, pe de o parte, îndrumare în vederea realizării expertizării și, după caz, și sprijin din partea Guvernului sau de la nivel local pentru efectuarea procedurii în vederea expertizări”, a precizat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Dacă aceste demersuri sunt realizate, blocul în cauză va fi pus pe lista de așteptare a fondurilor de la minister. Cel mai devreme, lucrarea de exeprtiză se va realiza în anul următor depunerii cererii, dar totul depinde de fondurile puse la dispoziție de la nivel central, special în acest scop.

O listă actualizată a clădirilor din municipiul Roman, care au expertiză realizată și sunt încadrate în risc seismic, va fi cunoscută după finalul lunii martie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.