Doar Rossal vrea să strângă gunoiul din Roman și împrejurimi

de | 11/02/2016 | Administrație, Local, Rural

Deșeurile de pe zona II, adică din municipiul Roman și comunele arondate, vor fi strânse, sortate și transportate, cel mai probabil, de operatorul de salubritate Rossal Roman, fiind singurul care și-a manifestat intenția de a face asta. Deschiderea ofertelor pentru zona II a avut loc astăzi, 11 februarie, la Consiliul Județean Neamț, membrii comisiei de evaluare verificând astăzi doar existența sau nu a documentelor cerute de Consiliul Județean.

În următoarele 35 de zile vor fi verificate toate aceste documente, pentru a se vedea dacă acestea corespund cerințelor și dacă firma Rossal Roman îndeplinește condițiile legale pentru a primi contractul de operare pe zona II. Toate aceste proceduri sunt supervizate de reprezentanți ai Ministerului de Finanțe, mai exact ai Autorității Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP).

Lipsa unui alt competitor pentru zona II înseamnă că procedura nu se va prelungi mai mult de 35 de zile. Astfel, pe 18 martie se va ști dacă Rossal îndeplinește condițiile pentru preluarea contractului sau dacă acest contract de concesiune va fi scos din nou la licitație.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.