Au vânat pietoni dar au prins mai mulți șoferi

de | 11/02/2016 | Fără categorie

În primele două zile ale acestei săptămâni, pe 8 și 9 februarie, efectivele de poliție rutieră au stat cu ochii pe pietoni, principala cauză a producerii accidentelor rutiere la nivelul județului Neamț, în anul 2015, fiind traversarea neregulamentară. Numai că au prins mai mulți șoferi ce nu au acordat prioritate pietonilor.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au sancționat 45 de pietoni, care nu au respectat prevederile legale privind traversarea drumurilor și au identificat 50 de conducători auto care nu acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii. Polițiștii au reținut permisele de conducere conducătorilor auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 de zile. Acțiunile pentru combaterea și prevenirea abaterilor săvârșite de pietoni, vor continua și în perioada următoare. Pentru traversarea neregulamentară a străzii, pietonii riscă sancțiuni curpinse între 210 și 315 lei, iar pentru neacordarea de prioritate pietonilor, conducătorii auto pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 420 și 525 de lei (4-5 puncte de amendă).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.