Dezbatere publică pentru parc industrial

de | 15/02/2016 | Fără categorie

Consiliul Judeţean Neamț va iniția o dezbatere publică cu privire la înfiinţarea unui parc industrial în judeţul Neamţ. Acest lucru se va întâmpla luna viitoare, iar inițiativa aparține unor oameni de afaceri din județ.

„Urmare a mai multor discuţii purtate cu Ciprian Şerban, consilier judeţean UNPR, privind dorinţa oamenilor de afaceri din Neamţ de a înfiinţa un parc industrial care să vină în întâmpinarea unor oameni dornici să deschidă o afacere, care vor să îşi dezvolte afacerea, cât şi o oportunitate pentru investitori din alte ţări, care vor să aibă o afacere în judeţul nostru, am găzduit o întâlnire pe această temă. Va urma o dezbatere publică, pe 17 martie, la care se aşteptă oameni de afaceri din Piatra Neamţ şi zonele limitrofe şi, nu în ultimul rând, reprezentanţi din primării, cu care să stabilim lucruri concrete despre cum putem pune în practică un astfel de proiect. Consiliul Judeţean va avea un rol important în tot acest demers şi în viitorul loc în care sper că vor ajunge cât mai mulţi români şi străini dornici să demareze o afacere şi să creeze locuri de muncă”, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Ideea unui incubator de afaceri există, de mai mulți ani, și la Roman. Administrația locală vrea să transforme fosta platformă chimică într-o zonă industrială activă, acest proiect fiind inclus în strategia de dezvoltare a municipiului Roman pentru următorii ani.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.