Rezultatele analizării apei din județ

de | 19/02/2016 | Fără categorie

Prefectura Neamț informează că, în săptămâna curentă, respectiv 15 – 19 februarie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a recoltat probe de apă brută din următoarele zone și a obținut următoarele rezultate:

  • Lac Bîtca Doamnei – valoare analiză pentru Clostridium perfringens – 68 ufc/100 ml;
  • Lac Vaduri – valoare analiză pentru Clostridium perfringens – 17 ufc/100 ml;
  • Lac Pângărați – valoare analiză pentru Clostridium perfringens – 140 ufc/100 ml;
  • Lac Izvorul Muntelui – valoare analiză pentru Clostridium perfringens – 46 ufc/100 ml.

Analizele recoltate din râul Bistrița, localitatea Topoliceni, prin intermediul laboratorului Companiei Județene Apa Serv au depistat valoarea de 231 ufc/100ml a indicatorului Clostridium perfringes, DSP Neamț urmând să prezinte, la începutul săptămânii următoare, rezultatele aceleași analize.

Toate probele de apă recoltate pentru monitorizarea calității apei din rețeaua orașului Piatra Neamț, Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești și Gârcina se încadreaza în parametrii de potabilitate incluși în Legea 458/2002, Legea nr.311/2004 și provin din sursa de profunzime Vaduri.

Compania Județeană APA SERV, prin Laboratorul de Apă Potabilă, efectuează monitorizarea zilnică a calitatii apei furnizată consumatorilor prin rețeaua de distribuție din sursa subterană Vaduri  și emite buletinele de analize aferente și a apei brute la Sursa Lac Bîtca Doamnei.

”Menționăm faptul că, este important ca toți consumatorilor să respecte normele de igienă personală: spălatul pe mâini, spălatul recipienților de păstrare ai apei, spălatul legumelor și fructelor, consumul de alimente proaspete și sanogene. Prezența bacteriei în apa lacurilor va fi monitorizată în continuare și se va efectua un studiu la nivelul întregului bazin al râului Bistrița de pe teritoriul județului Neamț. Atât rezultatele studiului cât și măsurile dispuse vor face obiectul analizei la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, se precizează într-un document al Prefecturii Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.